I.Šimonytė tapo laikinąja sveikatos ministre

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo iš pareigų atleidžiamas sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

Valstybės vadovė atsižvelgė į tą pačią dieną gautą premjero Andriaus Kubiliaus teikimą patenkinti A.Čapliko atsistatydinimo pareiškimą. Jį sveikatos apsaugos ministras A.Kubiliui perdavė prieš savaitę.

Dekretas dėl A.Čapliko atleidimo iš ministro pareigų įsigalioja nuo pirmadienio, vasario 22 dienos.

Valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos deleguotas A.Čaplikas pasitraukė po to, kai jo vadovaujamoje Sveikatos apsaugos ministerijoje kilo korupcijos skandalas. Liberalcentristų deleguotas viceministras Artūras Skikas nuteistas už 20 tūkstančių litų kyšio reikalavimą ir paėmimą. A.Skikas teigė pinigus ėmęs partijai.

A.Kubilius taip pat perdavė Prezidentei teikimą laikinai pavesti sveikatos apsaugos ministro pareigas eiti finansų ministrei Ingridai Šimonytei.

D.Grybauskaitė atsižvelgė į šį teikimą ir dekretu įpareigojo I.Šimonytę pavaduoti Sveikatos apsaugos ministerijos vadovą iki bus paskirtas ir pradės eiti pareigas naujas ministras.

Paprastai sveikatos ministrą pavaduoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovas Donatas Jankauskas. Tačiau šįkart A.Kubilius pateikė kitokį siūlymą D.Grybauskaitei, nes socialinės apsaugos ir darbo ministras šiuo metu labai užimtas svarbiais reikalais, tarp jų – kardinalios „Sodros“ sistemos pertvarkos parengimu.

Valdančioji keturių centro dešinės partijų koalicija tvirtina, kad naują kandidatą į sveikatos apsaugos ministrus turės deleguoti liberalcentristai, kuriems šis postas priklauso pagal koalicijos sutartį.

Liberalų ir centro sąjunga tikina, kad renkasi iš 7-9 galimų kandidatų į laisvą postą, bet jų neįvardija. Naujasis ministras pareigas pradės ne anksčiau kaip kovo 10 dieną, kai prasidės Seimo pavasario sesija ir paskirtasis ministerijos vadovas galės prisiekti plenariniame posėdyje.


Šiame straipsnyje: čaplikasliberalcentristai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių