Įregistruota K.Prunskienės partija

Oficialiai įregistruota ekspremjerės Kazimiros Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija.

Kaip BNS informavo Teisingumo ministerijoje, partijos steigimo dokumentai baigti tikrinti praėjusią savaitę, o pirmadienį partija įregistruota Registrų centre.

K.Prunskienė partiją bandė įregistruoti dar žiemą, tačiau Teisingumo ministerija vasario pradžioje pareiškė, kad partijos įstatai neatitiko Lietuvos įstatymų, taip pat pasirodė neaiški valdymo organų išrinkimo ar kitų organų sudarymo tvarka.

Dėl to kovo pabaigoje buvo sušauktas antras steigiamasis suvažiavimas.

Jame partija pagal Teisingumo ministerijos pastabas pakeitė įstatus ir pasivadino Lietuvos liaudies partija.

Naująją partiją iš pradžių ketinta pavadinti Lietuvos liaudies sąjunga, bet paaiškėjo, kad šį pavadinimą rezervavo kitas ekspremjeras Gediminas Vagnorius. Todėl kovą vykusiame suvažiavime nuspręsta K.Prunskienės vadovaujamą politinę jėgą pavadinti Lietuvos liaudies partija.

Pirmą kartą LLS steigiamasis suvažiavimas vyko pernai gruodį. Lietuvoje prieštaringai buvo įvertinta žinia, kad pasveikinti naujos partijos atvyko Rusijos Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas, renginyje sukritikavęs Lietuvos politinę sistemą.

Tuomet steigiamajame partijos suvažiavime, be K.Kosačiovo, dalyvavo ir Rusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Čchikvadzė, atstovai iš Kaliningrado srities, Baltarusijos, Kazachstano.

Pati K.Prunskienė tada sakė nesibaiminanti, jog partija gali būti vadinama prorusiška, nes, pasak jos, šia kryptimi ir reikia ieškoti strateginių santykių, siekiant šaliai naudos.


Šiame straipsnyje: Prunskienėpartija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių