Internete parduodami A.Kubiliaus, V.Adamkaus autografai

Intemetiniame aukcione „eBay“ parduodami Lietuvos politikų autografai, rašo „Lietuvos žinios“.

Premjero Andriaus Kubiliaus, kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus ir Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko, europarlamentaro Vytauto Landsbergio parašų pradinė kaina siekia beveik 10 svarų (apie 40 litų).

Viename populiariausių interneto aukcionų „eBay“ parduodami visame pasaulyje žinomų politikų, monarchų, Bažnyčios hierarchų, aktorių, režisierių, muzikantų autografai.

Šiuo metu vyksta keli aukcionai, kuriuose galima varžytis ir dėl mūsų krašto politikų nuotraukų su parašais. Antradienį A.Kubiliaus, V.Adamkaus ir V.Landsbergio autografais pirkėjai dar nebuvo susidomėję.

A.Kubiliaus autografas suraitytas ant nuotraukos. Joje dabartinis Vyriausybės vadovas šypsosi rankose laikydamas tušinuką ir dokumentų segtuvą. Viršutiniame dešiniajame nuotraukos kampe - A.Kubiliaus parašas. Anot dienraščio, ši nuotrauka galėjo būti daryta 1995-1996 metais.

Kadenciją baigusio prezidento V.Adamkaus parašas padėtas ant oficialios prezidentinės nuotraukos.

V.Landsbergio autografas suraitytas ant specialios kortelės. Kairėje jos pusėje - politiko nuotrauka. Dešinėje vokiečių kalba parašyta: „Vytautas Landsbergis Lietuvos valstybės prezidentas.“ Po šiuo tekstu - V.Landsbergio parašas.

Šių politikų autografus „eBay“ aukcione galima įsigyti iki ketvirtadienio popietės. Tačiau, anot dienraščio, galima ir nelaukti varžytuvių pabaigos. Tokiu atveju už parašą teks pakloti apie 16 svarų (apie 66 litus). Dar apie 3 svarus (12 litų) kainuos pašto išlaidos.

Lietuvos politikų parašus parduodantis „eBay“ internetinės krautuvėlės savininkas iš Šveicarijos tikino, kad jie - originalūs, pasirašyti ranka, o ne štampuoti ar kitaip nukopijuoti.

„Šie autografai atkeliavo iš daugiau nei 40 metų Vokietijoje rinktos kolekcijos. Joje sukaupta daugiau nei 4 tūkst pasaulio lyderių parašų“, - elektroniniame laiške dienraščiui aiškino Rolfu prisistatęs pardavėjas.

Pasak premjero A.Kubiliaus atstovės spaudai Jardos Paukštienės, kolekcininkai iš viso pasaulio, taip pat politika besidomintys aktyvūs žmonės iš Lietuvos ir užsienio kreipiasi su prašymais atsiųsti jiems Vyriausybės vadovo nuotrauką su parašu. Nuo 2008 metų į įvairias pasaulio valstybes pagal raštu gautus prašymus yra išsiųstos 133 oficialios A.Kubiliaus nuotraukos su autografais.

„Nuotraukos su premjero autografais yra iškeliavusios į Vokietiją, Daniją, Austriją, JAV, Šveicariją, Japoniją, Didžiąją Britaniją, Indiją, Kiniją ir kitas šalis“, - sakė J.Paukštienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sprogimas

Sprogimas portretas
"Sprogimas" galėjo būti korektiškesnis, prasmingesnis. Susijungimas su pasauliu kelia grėsmę saugumui, normaliems visuomeniniams santykiams. V.Landsbergis - tautos priešas, nes suklastojo valstybinius dokumentus, pagal kuriuos buvo vykdoma įmonių likvidacija, žmonių išvarymas lauk. Viskas daroma atvirkščiai. Perversmas pareikalavo daug aukų.

rimtai

rimtai portretas
geriau jau virvagalį parduotų....

1-am

1-am portretas
tur būt esi ta puskvaišė aldona? Je ne V. Landsbergis, visi tylėtume po ruskio padu. Žinoma, tie, kurie dirbo politrukais, tai ir toliau tarptų kitų sąskaita. Todėl tie politrukai dabar siaučia internete, nes kitaip įkąsti negali.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių