Internete – daugiau Darbo biržos paslaugų

Lietuvos darbo biržoje (LDB) sukūrus naujų ir atnaujinus jau veikusias elektronines paslaugas, įdiegta pažangesnė informacinė sistema, susidedanti iš dviejų e. paslaugų blokų – gyventojams ir verslui. Išplėstos LDB viešosios paslaugos internete tapo dar labiau prieinamos visiems biržos klientams.

Naujoji informacinė sistema garantuoja registraciją darbo biržoje tiek dirbantiems, tiek nedirbantiems žmonėms, darbo paieška automatizuota – bedarbiai ir darbdaviai turi galimybę bendrauti tiesiogiai. Naujoji informacinė sistema veikia 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę.

Naujoji e. Dbirža suteikia platesnių galimybių ir bedarbiams bei ieškantiems darbo žmonėms. Jiems sukurta naujovių – galima tvarkyti darbdaviams išsiųstus prašymus ir gautus darbo pasiūlymus, peržiūrėti išsaugotas darbo vietas, užsisakyti e. pašto žinutes apie dominančias laisvas darbo vietas.

Daugelį darbo ieškančių žmonių turėtų sudominti žinia, kad jie galės užpildyti supaprastintą išankstinės registracijos darbo biržoje formą ir pasirinkti atvykimo į darbo biržą laiką, sudaryti preliminarų individualų užimtumo veiklos planą ir, susitikus su savo konsultantu, jį aptarti.

Įdiegta dar viena paslauga – bedarbiai gali peržiūrėti darbo biržos išduotą rekomendaciją įsidarbinti ir siūlomos darbo vietos aprašymą, darbdavio kontaktinius  duomenis.

Visos darbo biržos suteiktos paslaugos bedarbiams bus lengvai prieinamos – paslaugų suvestinę jie patys galės peržiūrėti, kada panorėję.

Dar viena galimybė – tiesiogiai bendrauti su priskirtu darbo biržos specialistu, užduoti klausimus ir gauti atsakymus.

Pažangesnė informacinė sistema darbdaviams suteikia galimybę registruoti ir redaguoti darbo pasiūlymus, nurodyti, jei siekiama dalyvauti organizuojamose aktyviose darbo rinkos priemonėse, atsisiųsti užpildytas sutarčių formas, pildyti aktyvių priemonių elektroninį tabelį, gauti specialių darbo biržos išduotų rekomendacijų apie siūlomus kandidatus, užsakyti darbo mugę, tiesiogiai bendrauti su priskirtais darbo biržos specialistais – užduoti klausimus ir gauti atsakymus, koreguoti duomenis apie įmonės veiklą.

Naujovės darbdaviams – užsisakyti e. pašto žinutes apie tinkamus kandidatus turimiems darbo pasiūlymams, nusiųsti elektroninį pranešimą kandidatui, išsaugoti kandidatų paieškos parametrus. Elektroniniu būdu galima įgalioti vieną ar kelias įmones nustatytą laikotarpį vykdyti darbuotojų atranką ar skelbti darbo vietas.

Sukurtos informacinės sistemos e. Dbirža sistemos pranašumas – realizuota bendra  vartotojų darbo aplinka: biržos vartotojams – vidiniame, o darbdaviams, ieškantiems darbo žmonėms ar besidomintiems darbo biržos paslaugomis, – išoriniame portale.

Nuotoliniu būdu, net neatvykus į biržą, ir darbdaviai, ir bedarbiai, ir besidomintieji darbo rinkos klausimais turi galimybę daug greičiau gauti reikiamą informaciją apie paslaugas, patys aktyviai dalyvauti procesuose priimant darbuotojus ar ieškant darbo, palaikant ryšius su darbo biržos darbuotojais.


Šiame straipsnyje: 2012: ką reikia žinoti?

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių