Įkaušęs klebonas važiavo priešpriešine greitkelio juosta

Pasitinkant šventas Velykas, prieš pat Didįjį ketvirtadienį, nemalonumai užgriuvo Endriejavo kleboną. Dvasininkas Stanislovas Anužis trečiadienį vakare Klaipėdos rajone sulaikytas girtas prie vairo, pranešė Baltijos TV žinios.

Klaipėdos rajone, Endriejave, iš lūpų į lūpas sklinda žinia apie parapijos kleboną. Išgirdę, kad jų dvasininkas vakar sučiuptas girtut girtutėlis prie vairo, žmonės sako negalį patikėti. Prieš mažiau nei metus į Endriejavą paskirtas dvasininkas, pasak endriejaviškių, nepriekaištingos reputacijos, kultūringas, neretai pats iš sakyklos keiksnodavo stikliuko mėgėjus.

„Malonus žmogiuks, geras, punktualus, tvarkingas – visapusiškai geras. Netikiu kol kas“, – Baltijos TV žurnalistams sakė endriejaviškiai. Kalbinti žmonės galvojo, kad istorija apie sulaikytą girtą prie vairo kleboną tėra balandžio 1 d. pokštas.

Klebonas Stanislovas Anužis sučiuptas trečiadienį apie 22 val. Gerokai įkaušęs dvasininkas greitkelyje Vilnius–Klaipėda įsigudrino važiuoti priešpriešine eismo juosta. Pakraupę vairuotojai skambučiais užvertė policijos pareigūnus. Manoma, kad klebonas prieš eismą galėjo važiuoti apie dvidešimt kilometrų.

„Nuvykus patruliams į nurodytą vietą buvo sustabdytas „Audi A6“, vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Į alkoholio matuoklį jis pripūtė 1,86 promilės“, – BTV žurnalistams sakė Klaipėdos rajono Patrulių rinktinės vadas Giedrius Gumuliauskas.

Klebonas mašinoje vežėsi nemažai alkoholio. Su policininkais dvasininkas nesiginčijo ir savo kaltės neneigė. Įvykio vietoje dvasininkas mobiliuoju telefonu paskambino dekanui ir prisipažino turįs nemalonumų su teisėsauga.

 


Šiame straipsnyje: neblaivusgirtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių