I.Degutienei užkliuvo V.Mazuronio elgesys

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė dėl viešai išsakytų Seimo nario Valentino Mazuronio teiginių per radiją kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją ir paprašė įvertinti tokį jo elgesį, informuojama pranešime spaudai.

I.Degutienė sausio 30 d. Seimo plenarinio posėdžio pradžioje nusišalino nuo bet kokių pasisakymų ir balsavimų svarstant ir priimant Seimo nutarimą dėl laikinosios tyrimo komisijos, aiškinantis „Snoro“ bankroto aplinkybes, sudarymo.

„Apie 13 val. 30 min., baigus Seimo nutarimo svarstymo procedūrą aš pasiūliau minėtą Seimo nutarimą priimti ypatingos skubos tvarka. Seimo posėdžio įraše ir stenogramoje yra užfiksuota: „Kaip ir pačioje pradžioje sakiau, aš, kaip Seimo narė, nedalyvauju balsuojant, tačiau kaip Seimo Pirmininkė turiu savo pareigas, todėl siūlau šį Seimo nutarimą priimti ypatingos skubos tvarka“, – pranešime spaudai I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė Etikos ir procedūrų komisiją informuoja, kad po kelių valandų, Lietuvos radijo laidoje rusų kalba V.Mazuronis tvirtino: „Seimo Pirmininkė iš tribūnos pareiškė, kad ji labai nori, jog tokia komisija būtų sukurta ir tuojau pat atsisakė skubos tvarka rengti tokios komisijos priėmimą. Tai reiškia, kad priimti sprendimą dėl komisijos galėsime tik po dešimties dienų, kuomet mes surengsime dar vieną neeilinę sesiją. Kalbos ir realūs veiksmai skiriasi kaip diena ir naktis“.

Seimo Pirmininkės vertinimu, toks Seimo nario V.Mazuronio elgesys nedera su jo, kaip Seimo opozicijos lyderio, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nario pareigomis bei Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintais Valstybės politikų elgesio principais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vida

vida portretas
man jis- studentiškas eksponatas niekam tikusio, destruktyvaus, kvailo moralisto, kuris nieko daugiau nesugeba, kaip tik kelti audrą vandens stiklinėje.Kai žiūriu į šį senį per TV- greit perjungiu kanalą, nes žinau, kad neišgirsiu nieko protingo ar racionalaus Dar sugebėt taip nedirbt reikia ir be širdagraužio pasiimt seimo nario algą.

PK

PK portretas
atrodo, kad Seimo pirmininkė išsikėlė tikslą visais įmanomais būdais ir visiem, kam tik įmanoma, apskųsti Tvarkos ir teisingumo atstovus, šiuo atveju - gerb. V. Mazuronį. Savo pareiškime Degutienė pasistengė taip viską suvelti, atseit kaip Seimo narė darysiu šitaip, o kaip Seimo pirmininkė šitaip, kad skamba panašiai į eilinio darbininko pasvarstymus prie butelio ką jis darytų būdamas Seimo nariu ar premjeru. Seimo pirmininkė nusišalino nuo balsavimo, tačiau vis tiek nepasikuklino daryti spaudimą priėmimui - neabejoju, kad būtent tai ir norėjo pasakyti gerb. V. Mazuronis teigdamas, kad išsiskiria žodžiai ir darbai. Nematau čia jokio etikos normų pažeidimo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių