I.Degutienė nepritaria alkoholio grąžinimui į Seimą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pareiškė nepritarianti kai kurių parlamentarų vėl keliamoms iniciatyvoms į Seime esančias maitinimo įstaigas grąžinti prekybą alkoholiu.

"Tarp Seimo rudens sesijos prioritetų ir darbų tikrai nėra klausimo apie alkoholio sugrąžinimą į Seime esančias maitinimo įstaigas. Nepritariu tokiai iniciatyvai ir nesuprantu, kodėl tokios mintys vėl eskaluojamos", - penktadienį pareiškė I.Degutienė.

"Patys parlamentarai ypač dažnai skundžiasi, kad žiniasklaida rašo ne apie politines idėjas ir politinį darbą, o apie antraeilius dalykus. Todėl tikrai nepritarsiu, kad tokios iniciatyvos dar labiau nukreiptų dėmesį nuo Seimo nario pareigų, jo darbų ir normalios politikos“, – pridūrė ji.

Seimo vadovė paragino visus parlamentarus  "susitelkti konstruktyviam darbui, daugiau dėmesio skirti parlamentarų rengiamų ir svarstomų teisės aktų kokybei ir priimtų įstatymų įgyvendinimo parlamentinei kontrolei".

„Turime atlikti daug Lietuvos žmonėms reikalingų darbų. Jiems ir kviečiu Seimo narius skirti visą dėmesį bei mažiau galvoti apie alkoholinius gėrimus“, – sakė I.Degutienė.

Priminta, kad iniciatyvos gražinti prekybą alkoholiu buvo išsakomos ir ankstesnėje pavasario sesijoje. Tada valdyba paprašė visas Seimo frakcijas raštu pateikti nuomones apie šį klausimą, tačiau didžioji dauguma frakcijų savo pozicijos šiuo klausimu neišreiškė ir klausimas toliau nebuvo svarstomas.

Prekyba alkoholiu Seime esančiose maitinimo įstaigose uždrausta 2009 metų pavasarį tuometinio parlamento vadovo Arūno Valinsko iniciatyva.

Šį ketvirtadienį įvykusiame Seimo frakcijų ir komitetų vadovų susitikime su I.Degutiene eli parlamentarai vėl iškėlė pasiūlymą grąžinti alkoholinius gėrimus į Seimo kavines ir restoranus.  


Šiame straipsnyje: SeimasIrena Degutienėalkoholis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių