I.Degutienė: koalicijos silpniausia grandis – A.Valinskas

Silpniausia valdančiosios koalicijos grandimi Seimo pirmininkė Irena Degutienė vadina Arūno Valinsko vadovaujamą Tautos prisikėlimo partiją (TPP).

Sekmadienį interviu TV3 laidai „Savaitės komentarai“ viena iš valdančiųjų Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderių I.Degutienė, paklausta, kurią iš keturių koalicijos partnerių laikytų silpniausia, nepatikimiausia, atsakė: „Man atrodo, tai TPP frakcija Seime“.

Apibūdindama savo bendravimą su buvusiu Seimo vadovu A.Valinsku, dabartinė parlamento pirmininkė teigė bendraujanti „normaliai ir su juo, ir su kitais koalicijos partneriais“. Tačiau TPP vadovo charakteris, anot I.Degutienės, vis dėlto ganėtinai sudėtingas. „Jis turi tam tikrą tvirtą charakterį, jo bendravimo kultūra gal kiek kitokia, kiek neįprasta. Todėl nėra lengva. Jis atėjęs iš šou verslo, todėl jo požiūriai ne visada atitinka vadinamus politinius standartus“, - sakė Seimo pirmininkė.

TPP frakcija Seime turi 7 narius. Visa valdančioji koalicija formaliai jau dabar nebeturi daugumos – 70 balsų iš 141.

Jeigu TPP ar kuri kita partnerė sugalvotų palikti koaliciją arba valdančiųjų skaičius dar labiau sumažėtų, I.Degutienės nuomone, būtų galima ieškoti dabartinių opozicinių partijų paramos. „Šiandien dienai matau, kad galima kalbėti su Krikščionių frakcija. Pabrėžiu - su frakcija, ne su partija“, - teigė ji.

11 narių frakciją Seime turinčiai Krikščionių partijai vadovauja ekspremjeras Gediminas Vagnorius, su kuriuo Tėvynės sąjungos lyderiai neranda sutarimo daugeliu klausimų. Tačiau G.Vagnorius nėra Seimo narys, todėl valdantieji užsimena su Krikščionių partijos frakcija parlamente galintys bandyti susitarti.

I.Degutienė neatmetė, kad galima būtų bendrauti ir su Darbo bei Tvarkos ir teisingumo partijų frakcijomis. „Yra ir kitų galimybių, kitų frakcijų nereikėtų atskirti“, - sakė Seimo vadovė. Ji priminė, kad Darbo bei Tvarkos ir teisingumo partijų lyderiai Viktoras Uspaskichas bei Rolandas Paksas šiuo metu yra europarlamentarai, dirba Briuselyje. Todėl esą su šių partijų frakcijomis Seime valdantiesiems galima kiek lengviau susitarti dėl bendradarbiavimo.

I.Degutienės nuomone, didžiausia opozicinė Socialdemokratų partija „pati užtrenkė duris“ bendradarbiavimui su valdančiąja koalicija, nes prieš kelias savaitės savo partijos tarybos posėdyje priėmė sprendimą nebendradarbiauti su Tėvynės sąjunga.


Šiame straipsnyje: koalicijaValinskasDegutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių