I.Degutienė: iškart išieškoti skolas už PSD įmokas būtų nepadoru

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako, jog iš privalomo sveikatos draudimo (PSD) įmokų nemokėjusių gyventojų iškart išieškoti skolas būtų nepadoru ir nežmogiška.

Paaiškėjus, jog apie 200 tūkst. už PSD pernai nemokėjusių gyventojų priskaičiuotos skolos, pirmadienį išeities iš situacijos ieškojo valdančiosios koalicijos lyderiai.

"Tai tikrai nėra paprastas klausimas, pakankamai jautrus. Viena sutarėm, kad sistema pati sveikatos draudimo turi veikti solidarumo principu, kaip ir yra. Sisteminis klausimas - ką daryti su nesumokėjusiais įmokų, ar nurašyti, ar išieškoti tuos pinigus. Vieni pasisakė už tai, kad iškart išieškoti, kiti - kad išdėlioti bent trejiems metams, kas yra nesumokėta", - pirmadienį palikusi valdančiųjų pasitarimą sakė I.Degutienė.

Seimo pirmininkė pati sako besilaikanti nuomonės, jog "esant sunkmečiui šiandien išskaičiuoti iškart ir nedelsiant būtų nepadoru ir nežmogiška".

Nesusipratimai dėl PSD įmokų mokėjimo kilo po tai, kai paaiškėjo, jog maždaug iki 200 tūkst. gyventojų pernai nesusimokėjo už PSD, jiems priskaičiuotos skolos.

PSD mokestis siekia 6 proc. gyventojo pajamų. Neturėjusiems pajamų gyventojams šis mokestis skaičiuotas nuo minimalios algos - 72 litai už mėnesį.


Šiame straipsnyje: DegutienėPSD įmokos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių