I.Degutienė: be referendmo dviguba pilietybė negalima

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako, kad norint leisti turėti dvigubą pilietybę lietuvių kilmės asmenims, bus reikalingas referendumas dėl Konstitucijos keitimo.

"Mano manymu, gal mes ir ne visai teisingu keliu nuėjome nežinau kelintą kartą taisydami Pilietybės įstatymą ir vis gaudami iš Konstitucinio Teismo atsakymą, kad jis prieštarauja Konstitucijai. Ar nereikėtų galvoti apie tai, kad reikia vėl referendumo dėl pačios Konstitucijos keitimo būtent šiuo klausimu?" - "Žinių radijui" sakė I.Degutienė.

Pasak jos, daugelis Seimo narių mato, kad vienas ar kitas straipsnis gali prieštarauti Konstitucijai, todėl logiška būtų ne bandyti keisti įstatymus, o referendumu keisti Konstituciją.

Pati I.Degutienė trečiadienį teigė asmeniškai pritarianti, kad lietuvių kilmės asmenims būtų leista turėti dvi pilietybes.

Seimas antradienį pradėjo balsuoti pastraipsniui dėl naujos redakcijos įstatymo priėmimo, tačiau buvo priverstas padaryti pertrauką, suabejojus, ar dvigubos pilietybės galimybių išplėtimas atitiktų Konstituciją.


Šiame straipsnyje: Dviguba pilietybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių