Į Minską atvykęs „Vesna“ aktyvistas A.Stefanovičius grėsmės nejaučia

Į Minską, nepaisant Lietuvos užsienio reikalų ministro Audroniaus Ažubalio raginimų, atvykęs žmogaus teisių aktyvistas Valentinas Stefanovičius teigia grėsmės savo saugumui nejaučiantis.

„Buvo toks variantas, tačiau aš galvoju, kad viskas bus gerai, ypatingų priežasčių nuogąstauti, mano nuomone, nėra. “, - BNS penktadienį sakė organizacijos „Vesna“ atstovas.

Jis tvirtino į Baltarusijos sostinę atskridęs ketvirtadienį ir vienintelė problema, su kuria susidūrė, - tai lėšų paieška artėjančiam teisminiam procesui. Pasak pašnekovo, dabar laukiama civilinio ieškinio iš Mokesčių inspekcijos.

A.Ažubalio atstovė ketvirtadienį BNS sakė, kad V.Stefanovičiui, dėl grėsmės būti sulaikytam, nereikėtų vykti į Baltarusiją, tačiau pats aktyvistas tvirtino, kad jo atžvilgiu pradėti baudžiamąją bylą Baltarusijos teisėsaugai trūksta duomenų.

„Su Alesiu Beliackiu (“Vesna„ vadovu - BNS) tokia istorija nutiko, nes ten buvo pradėta baudžiamoji byla. Mano atveju, atsižvelgiant į tuos duomenis, kuriuos perdavė Lietuva, baudžiamajai bylai medžiagos neužteko, todėl šiuo atveju grėsmių nėra“, - sakė V.Stefanovičius.

„Kitos grėsmės visada buvo ir jos lieka, ir viskas priklauso nuo valdžios norų ar nenorų toliau spausti organizaciją “Vesna„. Nieko nepadarysi. Planuojame toliau dirbi, nepaisydami nieko“, - tikino „Vesna“ atstovas.

Lietuva yra perdavusi Baltarusijai duomenis apie V.Stefanovičiaus ir rugpjūtį Minske sulaikyto A.Beliackio bankines sąskaitas. Dėl tokio žingsnio Lietuvos pareigūnai atsiprašė, tačiau pabrėžė neturėję duomenų, kad Minsko prašoma informacija susijusi su žmogaus teisių atstovais ir apkaltino Minską provokacija.
A.Beliackiui pateikti kaltinimai pajamų slėpimu.


Šiame straipsnyje: VesnaBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių