Į Lietuvą atvyksta Norvegijos kariuomenės vadas

Ketvirtadienį į Lietuvą dviejų dienų vizito atvyksta Norvegijos kariuomenės vadas generolas Haraldas Sunde, kuris su Lietuvos karine vadovybe aptars Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimą gynybos srityje.

Vizito metu jis susitiks su krašto apsaugos ministre Rasa Juknevičiene, Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Arvydu Pociumi, lankysis Energetinio saugumo centre, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Susitikimuose bus aptariamos Šiaurės ir Baltijos valstybių bendradarbiavimo iniciatyvos ir prioritetai, taip pat dvišalis Lietuvos ir Norvegijos karinis bendradarbiavimas, šalių indėlis į tarptautinius karinius pajėgumus, galimybės bendradarbiauti kovinio rengimo ir mokymo srityse.

Lietuva siekia išlaikyti ir intensyvinti bendradarbiavimą su Norvegija karinėje ir saugumo srityje, kadangi šalys laikosi panašaus požiūrio į transatlantinius santykius, politinius ir saugumo klausimus, - teigia KAM.

Pastarąjį dešimtmetį kasmet pratybose ir mokymuose Norvegijoje dalyvavo kelios dešimtys Lietuvos kariuomenės Karinių oro, jūrų, sausumos, Specialiųjų operacijų pajėgų, Logistikos padalinių specialistų.

Norvegija buvo pirmoji Vakarų valstybė, dovanojusi Lietuvai ginkluotę. Per atkurtos Nepriklausomybės laikotarpį ji Lietuvai perdavė laivų, oro gynybos sistemų. Lietuva nekartą pirko iš Norvegijos ginkluotę.


Šiame straipsnyje: Harald SundeKAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių