Į Lietuvą atvyko Nyderlandų karalienė

Į Lietuvą su trijų dienų valstybiniu vizitu atvyko Nyderlandų karalienė Beatrix (Beatričė). Tai pirmasis Nyderlandų monarchės vizitas Lietuvoje.

Antradienį popiet specialiu reisu iš Amsterdamo atskridusią karalienę Beatrix Vilniaus oro uoste pasitiko Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas, užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas.

Iš oro uosto karalienė išvyko į Prezidentūrą, kur ją pasitiks prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, premjeras Gediminas Kirkilas, kiti Vyriausybės nariai, parlamentarai, diplomatinio korpuso atstovai. Vėliau įvyks dvišalis prezidento ir monarchės susitikimas, po kurio bus apsikeista dovanomis.

Vėliau karalienė Beatrix padės gėlių prie paminklo žuvusiesiems už Lietuvos laisvę Antakalnio kapinėse, apsilankys Vilniaus dailės akademijoje. Vakare monarchė dalyvaus jos garbei rengiamoje vakarienėje, po kurios Prezidento rūmų kieme viešnią planuojama supažindinti su Joninių šventės papročiais, parodyti lietuvių liaudies dainas ir šokius.

Trečiadienį karalienė Beatrix Vilniaus universiteto bibliotekoje su studentais kalbėsis apie Lietuvos ateitį Europos Sąjungoje bei dalyvaus diskusijoje su Lietuvos ekonomikos ekspertais apie pokyčius šalies ekonomikoje, Lietuvai tapus ES nare.

Vėliau monarchė apžiūrės Vilniaus senamiestį, susitiks su Lietuvoje gyvenančių olandų bendruomenės nariais, lankysis Trakų pilyje, kur socialinės srities specialistai karalienei pristatys socialinių tinklų veiklą Lietuvoje.

Vakare prezidentą V.Adamkų ir A.Adamkienę Nyderlandų karalienė pakvies į kvarteto "Loeki Stardust" koncertą ir priėmimą Nacionalinėje filharmonijoje.

BNS inf.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių