Į FNTT vadovo kėdę pretenduoja bent 10 kandidatų

Dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų varžosi bent 10 kandidatų - tiek jų iki ketvirtadienio vakaro pristatė konkursui reikalingus dokumentus.

Tačiau kandidatų skaičius gali didėti - dokumentus buvo galima atsiųsti ir paštu, tad tikslus skaičius paaiškės šiek tiek vėliau.

Kaip BNS informavo konkursą rengiančios Vidaus reikalų ministerijos vadovas Raimundas Palaitis, konkursas bus surengtas per 30 dienų.

Jis sakė negalintis atskleisti, ar tarp kandidatų yra FNTT laikinai vadovaujantis direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Alvydas Packevičius ar FNTT vadovo pavaduotojas Valdas Grendelis. Jie patys BNS ketvirtadienį taip pat neatsakė, ar dalyvauja konkurse.

Vidaus reikalų ministras R.Palaitis sakė, kad įstatymas jam neleidžia atskleisti kandidatų pavardžių.

Vidaus reikalų ministerija konkursą FNTT direktoriaus pareigoms užimti paskelbė gegužės viduryje.

FNTT vadovavęs Romualdas Boreika iš šių pareigų atsistatydino nuo gegužės 18 dienos. Jis po premjero ir kitų valdančiųjų kritikos kovo pabaigoje paskelbė nusprendęs išeiti į pensiją.

Konkurso į FNTT vadovus sąlygose nurodoma, kad valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi turėti teisės krypties aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne trumpesnę kaip 5 metų vadovavimo patirtį ir ne trumpesnę kaip 10 metų darbo viešojo saugumo užtikrinimo srityje patirtį, turėti ne žemesnį kaip specialų pareigūnų nekarinį vidaus tarnybos pulkininko leitenanto arba vyresniojo komisaro laipsnį.

Taip pat turi atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, atitikti numatytą fizinį pasirengimą.

Praėjusį mėnesį pagal premjero A.Kubiliaus pareiškimą Generalinė prokūratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl R.Boreikos veiksmų. Tačiau laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas pranešė nenustatęs galimo R.Boreikos piktnaudžiavimo tarnyba.


Šiame straipsnyje: FNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių