I. Degutienė: LiCS seniai galvoja trauktis iš koalicijos

Seimo pirmininkė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Irena Degutienė sako, jog Liberalų ir centro sąjunga (LiCS) žlugusiu balsavimu dėl tiesioginių merų rinkimų gali pasinaudoti kaip pretekstu palikti koalicijai, nes tokios nuotaikos partijoje jau esą sklando ne vieną dieną.

"Turbūt yra ieškoma preteksto, tuo labiau, kad tos nuotaikos LiCS partijoje visąlaik sklaido, kad galbūt jie paliks koaliciją, po to paneigia viešai, kad tikrai ne", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Seimui antradienį nepriėmus Konstitucijos pataisos, įteisinančios tiesioginius merų rinkimus, vienos iš valdančiosios koalicijos narių LiCS vadovas Gintaras Babravičius pareiškė, jog partija gali svarstyti savo buvimo valdžioje klausimą.

"Sunku pasakyti, visaip gali atsitikti", - LiCS galimybę trauktis vertino Seimo vadovė.

Anot jos, "svarstymai partijoje vyksta ne vieną dieną". Esą apie galimybę trauktis iš koalicijos LiCS galvojo ir kai ministras Algis Čaplikas atsistatydino, ir kai dukart nepatvirtinta Jono Liesio kandidatūra į Seimo vicepirmininkus.

Ji sakė, jog negalima vienintelių konservatorių kaltinti dėl žlugusios tiesioginių merų rinkimų iniciatyvos, kas gali lemti LiCS galutinį apsisprendimą trauktis iš koalicijos.

"Aš asmeniškai balsavau už pataisą ir rinkimus, tačiau aš noriu objektyviai pasakyti, aš aiškiai mačiau, kad ir iš kairės pusės, socialdemokratai, kurie viešai deklaravo už tiesioginius rinkimus, nedalyvavo balsavime", - sakė I.Degutienė.

"Kaltinti vien tik mūsų partijos žmones Seime būtų neteisinga, reikia pažiūrėti plačiau, kodėl tų balsų pritrūko", - pridūrė Seimo vadovė.

Antradienį antrą kartą balsuojant dėl tiesioginius merų rinkimus įteisinančios Konstitucijos pataisos už ją buvo 88 Seimo nariai, prieš buvo 6, 18 susilaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių