I. Degutienė: ankstesnė bankų kontrolė buvo per mažai griežta

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, duodama interviu Lietuvos radijo laidai „Akiračiai“, sukritikavo ankstesnio Lietuvos banko vadovo Reinoldijaus Šarkino darbą. Jos teigimu, komercinius bankus jau anksčiau reikėjo prižiūrėti griežčiau. Tuo metu dabartinę Lietuvos banko vadovybę I. Degutienė giria už iniciatyvumą ir griežtą bankų priežiūrą.

„Dabar yra visiškai naujas požiūris, iš tikrųjų atliekamos tos bankų priežiūros funkcijos, kokias jie ir turi atlikti. Stebėsena, analizė ir kontrolė, kuri vyko konkrečiai „Snoro“ banko ir kitų bankų atžvilgiu, davė rezultatų.

Arba, kitaip sakant, užbėgo baisiai ligai už akių, ta liga – tai galėjo „Snoras“ žlugti ir tada pasekmės galėjo būti visiems labai skaudžios.

Tai tikrai yra žymiai daugiau aktyvumo, daugiau iniciatyvų“, – kalbėjo Irena Degutienė, paklausta, kaip vertina dabartinio Lietuvos banko veiklą.

Parlamento vadovės teigimu, prieš Vitą Vasiliauską Lietuvos bankui vadovavęs Reinoldijus Šarkinas buvo „mikštesnis“ ir liberalesnis.

„Reikėjo žymiau griežčiau dirbti jau anksčiau. Tuo labiau, kad tą aš asmeniškai esu girdėjusi iš banko valdybos narių, kurie turėjo kitokią nuomonę.

Bet jų buvo mažuma – tų, kurie norėjo to aktyvumo, operatyvumo ir griežtesnės priežiūros būtent komercinių bankų atžvilgiu, nes tai yra jų pagrindinė funkcija.
Ne Seimas, Ne Vyriausybė, ne Prezidentas kontroliuoja bankų veiklą, o būtent Lietuvos bankas“, – tvirtino I. Degutienė.


Šiame straipsnyje: SnorasbankaiIrena Degutienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
_Kodėl stvėrė tik dabar? Vis dėlto, šiai dienai žiniasklaidoje paskelbta ar jai nutekinta informacija leidžia manyti, kad „Snoras“ buvo įsivėlęs į didelio masto tarptautinį pinigų plovimą. Tikrai buvo ne karčema, o bankas prie pinigų kryžkelės, kurioje pynėsi kelių valstybių ir kelių oligarchų interesai. Kol mūsų valdžia derina savo versijas ir šlifuoja kaltinimus „Snorui“, jos galima paklausti: kodėl imta veikti tiktai dabar, nors esama ženklų, kad veikimui ruoštasi senokai. Ir kodėl viskas įvykdyta pagal pačias blogiausias šios vyriausybės viešųjų ryšių tradicijas [1]?_ Pradėta veikti dabar, nes artėja Seimo rinkimai. Šiems valdantiesiems reikia ryškesnės kietų kovotojų su rusais etiketės. Davatkos pensininkės imlios tokiam melui. Vėl balsuos už gelbėtojus nuo rusų. O Lietuvos ūkis niekur nedings ir viską iškentės. Dirbantieji juk patys kalti, kad neina balsuoti. 1. Šalia kelio ne karčema, o bankas. 2011 11 18 / 12:37 /.Arūnas Brazauskas. Lietuvos radijas ir televizija.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių