Homoseksualai pasigenda Europos Komisijos užtarimo

Lietuvos ir Europos homoseksualų organizacijas nuvylė ne tik Vilniaus ir Kauno merų pasipriešinimas Tolerancijos vilkiko atvykimui į miesto centrą, bet ir Europos Komisijos pritarimas, kad sunkvežimis stovėtų ne municipalinėje, o privačioje vietoje.

Lietuvos gėjų lyga ir organizacija „ILGA-Europe" - Tarptautinės lesbiečių ir gėjų asociacijos Europos padalinys, kovojantis už Europos lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų lygybę bei žmogaus teises - yra nepatenkinti tuo, kad sunkvežimis stovės privačioje teritorijoje.

„Esame įsitikinę, kad šis kompromisas gali būti neteisingai suprastas. Kai kas gali pagalvoti, kad tai Europos Komisijos principingumo ir ryžto stoka, turint omenyje ES kovos su diskriminacija principus", - teigia viena iš „ILGA-Europe" vadovių Deborah Lambillotte.

Anot seksualinių mažumų atstovų, Europos Komisija turi užtikrinti, kad Europos Sąjungos principų ir įstatymų laikytųsi visos bendrijos narės ir jų valdžios įstaigos.

Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonko dabartinę seksualinių mažumų situaciją Lietuvoje prilygino „XXI amžiaus apartheidui".

Pasak V.Simonko, netolerantiškas Vilniaus ir Kauno merų elgesys ir jų atsisakymas pritarti kampanijai, kovojančiai su diskriminacija, priverčia homoseksualus persikelti į pakantesnius Europos miestus.

Taip pat skaitykite apie tai, kad kauniečiai nepasirengę toleruoti homoseksualų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių