H.Clinton ploja A.Kubiliui per petį už ekonominę politiką

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton giria Andriaus Kubiliaus ekonominę politiką ir tikina, kad JAV įsipareigojimai Lietuvos saugumui „geležiniai“.

Premjeras A.Kubilius JAV susitikęs su šios šalies valstybės sekretore pakvietė Ameriką prisidėti prie Lietuvos energetinio saugumo. Pasaulinių kompanijų vadovus A.Kubilius įkalbinėjo investuoti Lietuvoje, pranešė LNK žinios.

Po susitikimo su Lietuvos ministru pirmininku JAV valstybės sekretorė H.Clinton pagyrė A.Kubiliaus sprendimus ekonominės politikos srityje.

„Lietuva buvo tikras pavyzdys per recesiją. Ministras pirmininkas ir jo vyriausybė padarė sunkius, bet būtinus sprendimus, reikalingus ekonomikai atgavinti“, - po susitikimo su Lietuvos premjeru spaudos konferencijoje sakė JAV valstybės sekretorė.

Lietuvos premjeras kvietė JAV prisidėti prie energetinio saugumo užtikrinimo.  „Giliai pasikalbėjome apie energetinio saugumo reikalus mūsų regione. Mes manome, kad  JAV aktyvesnis dalyvavimas tikrai būtų reikšmingas ir manau, kad mes čia tikrai galime pasiekti gerų ir svarbių rezultatų“, - kalbėjo Lietuvos Vyriausybės vadovas.

Pasak A.Kubiliaus, JAV galėtų prisidėti Lietuvai statant suskystintų dujų terminalą. Taip pat prie naujos atominės elektrinės statybų.

H.Clinton sakė, kad premjero idėjos yra įdomios ir ji tikisi glaudesnio Lietuvos ir JAV kompanijų bendradarbiavimo energetikos sektoriuje.

Valstybės sekretorė patikino, kad JAV nepamiršo įsipareigojimų Lietuvai. „Jungtinės Valstijos pasišventusios kertiniam NATO kolektyvinės gynybos principui. Mūsų įsipareigojimai Lietuvos saugumui „geležiniai“ ir nesvyruojantys. Mes taip pat suprantame, kad energetinis saugumas yra esminis regiono rūpestis“, - kalbėjo buvusio JAV prezidento Billo Clintono žmona.


Šiame straipsnyje: Clintonekonominė politika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių