Gyventojai dėl prastų Lietuvos ir Lenkijos santykių kaltina LLRA

Didmiesčių gyventojai dėl prastų Lietuvos ir Lenkijos santykių kaltina Lietuvos lenkų rinkimų akciją, rodo apklausa.

77 proc. apklausos dalyvių mano, kad dėl pablogėjusių ir toliau šlyjančių Lietuvos ir Lenkijos santykių didžiausia atsakomybė tenka Lietuvos lenkų rinkimų akcijai.
9,2 proc. kaip labiausiai kaltus įvardija Lenkijos politikus, 8,4 proc. didmiesčių gyventojų laikosi nuomonės, kad visos paminėtos grupės kažkiek kaltos, o 1,8 proc. teigia, kad didžiausia atsakomybė tenka Lietuvos politikams, rodo savaitraščio „Veidas“ skelbiama apklausa.

Tuo tarpu 1,6 proc. apklaustų didmiesčio gyventojų teigia, kad dėl prastėjančių santykių kalčiausi yra Lietuvos lenkai, o 1 proc. sako, kad tai - Lietuvos lietuviai, esą skriaudžiantys lenkų tautinę mažumą.

Klausiami, su kokia valstybe Lietuvos santykiai šiuo metu geriausi, beveik pusė apklausos dalyvių - 45,6 proc. - nurodė Gruziją, 12,2 proc. - Latviją, 9,8 proc. - Estiją.
6,2 proc. apklaustų didmiesčių gyventojų manė, kad geriausiai Lietuva šiuo metu sutaria su Norvegija, 5,6 proc. - su Jungtine Karalyste, 4 proc. - su Švedija, 3,2 proc. - su JAV.
Savaitraščio „Veidas“ skelbiamą 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų apklausą rugsėjo 12-14 dienomis atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“.


Šiame straipsnyje: LenkainesantaikaLietuva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Susutvarkys tie santykiai, nebukim tokie itarus, kad Lenkijos Prezidentas neeme apdovanojimo, mano manymu, todel , kad jo saknys kiek zinau is spaudos Lietuvoje, o lietuviai ambicingi... galvokime pozityviai, te lietuviai gyvenantys Lenkijoje irgi streikuoja matysime kas is to iseis.

arvydas damijonaitis

arvydas damijonaitis portretas
Lietuvoje nėra lenkų tautinės mažumos,kaip ir Lenkijoje negali būti lietuvių tautinės mažumos .Lietuvoje yra LENKŲ,RUSŲ,ŽYDŲ BENDRUOMENĖS,TOTORIŲ IR KARAIMŲ TAUTINĖS MAŽUMOS.Lietuva neprivalo finansuoti lenkų mokyklas,tai lenkų tautinės bendruomenės funkcijos.Buvusių okupantų lenkų ir rusų bendruomenės tiesiog paveldėjo okupacijos metu turėtas privilegijas - valstybės finansuojamas rusakalbes ir lenkiškas mokyklas.Kyla grėsmė lietuvių gyvybinei erdvei - rusai ir lenkai,turėdami savo valstybėse didžiules teritorijas,Lietuvoje turi privilegijas,kurių, buvę lietuvių tautos genocido vykdytojai,neturėtų turėti..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių