Gydytojai turės ilgas atostogas

Lietuvos gydytojams atostogų trukmės trumpinti nenumatoma. Tai patvirtino sveikatos apsaugos ministro įsakymu sudaryta darbo grupė.

Darbo grupėje yra gydymo įstaigų vadovai, visuomeninių organizacijų atstovai bei Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai.

Šiuo metu darbo grupė rengiasi svarstyti ir apibendrinti atstovaujamų įstaigų bei organizacijų siūlymus siekiant optimizuoti sveikatos priežiūros specialistų kasmetinių atostogų suteikimo tvarką. Apibendrintas išvadas darbo grupė teiks sveikatos apsaugos ministrui Gediminui Černiauskui.

Lietuvos Respublikos Vyriausybei nutarimų projektai bus teikiami tik suderinus su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei kitomis suinteresuotomis institucijomis.

Prieš kelias dienas Lietuvos gydytojų sąjunga dėl atostogų trukmės kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją.

Gydytojai siekia išvengti neigiamų, nepasitenkinimo protestus lemsiančių pasekmių dėl ministerijos siūlymo sumažinti sveikatos priežiūros darbuotojų pailgintų - 42 dienų atostogų trukmę ir nustatyti visiems vienodas - 35 kalendorinių dienų atostogas.

Lietuvos gydytojų sąjungos prezidento Liutauro Labanausko teigimu, stingant medicinos darbuotojų, didinamas jų darbo krūvis, ir tai neretai pažeidžia Darbo kodekso nuostatas.

„Gydytojų darbas yra ypač atsakingas, darbo sąlygos sudėtingos, o atlygis dešimteriopai mažesnis nei kitose ES šalyse, - teigia L. Labanauskas, - Neišsprendus pagrindinių problemų, sukeliančių padidintą įtampą bei stresą medikų darbe, negali būti jokių diskusijų apie jų teisės į pailgintas atostogas, apribojimą". 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių