G.Songaila mano, kad partija K.Uokos elgesį įvertino neadekvačiai

Tautininkų lyderis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje Gintaras Songaila partijos prezidiumo vertinimo nelaiko adekvačiu Kazimiero Uokos elgesiui per gėjų eitynes.

"Nemanau, kad vertinimas adekvatus", - BNS ketvirtadienį sakė G.Songaila.

Tačiau jis pažymėjo, kad tautininkų frakcijos valdyba šios politinės frakcijos K.Uoko elgesį apsvarstys šeštadienį, todėl kol kas nuo viešų komentarų susilaiko.

Trečiadienį posėdžiavęs TS-LKD prezidiumas pasiūlė K.Uokai pačiam apsispręsti dėl tolesnės veiklos partijoje.

Jei K.Uoka, kuriam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas dėl pasipriešinimo pareigūnams per seksualinių mažumų eitynes, pats sprendimo nepriims, dėl jo likimo partijoje spręs TS-LKD priežiūros komitetas.

Pats K.Uoka sakė sprendimą dėl narystės partijoje priimsiantis pasitaręs su partijos Tautininkų frakcija.

"Aš sprendimą priimsiu po lietuvininkų tautininkų frakcijos konferencijos", - žurnalistams sakė K.Uoka.

Trečiadienį parlamentarams K.Uokai bei "tvarkiečiui" Petrui Gražuliui Vilniaus policijos 1-ajame komisariate buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai. Teismas kitą mėnesį spręs, kaip bausti parlamentarus.

Vilniaus policijos atstovas BNS sakė, kad Seimo nariai administracinėn atsakomybėn traukiami dėl pareigūnų reikalavimų nevykdymo, pasipriešinimo pareigūnams ir užtvaros su užrašu "STOP POLICIJA" kirtimo.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už Seimo nariams priskiriamus pažeidimus numato baudą iki tūkstančio litų arba areštą iki 30 parų.

Per gegužės 8-ąją Vilniuje vykusias pirmąsias gėjų eitynes šie du Seimo nariai susigrūmė su teritoriją saugojusiais pareigūnais ir ragino eiti į užtvertą teritoriją, kai baigsis seksualinių mažumų eitynių renginiui skirtas laikas.

Renginio metu tvarką iš viso prižiūrėjo iki 500 policijos pareigūnų. Eitynėse "Už lygybę" dalyvavo apie 350 žmonių, kuriuos pasitiko apie 1000 priešiškai nusiteikusių protestuotojų.

Lietuvos tautinininkų sąjunga prie Tėvynės sąjungos prisijungė 2008 metais.


Šiame straipsnyje: SongailauokaGėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių