Iš Gruzijos nori išvykti 91 lietuvis

Užsienio reikalų ministerijai (URM) rekomenduojant 91 Lietuvos pilietis užsiregistravo šalies ambasadoje Gruzijoje, kurios separatistiniame Pietų Osetijos regione penktadienį įsiplieskė karinis konfliktas.

Kaip šeštadienį sakė URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktoriaus pavaduotoja Daiva Rimašauskaitė, 60 užsiregistravusių Gruzijoje gyvena nuolat, o dar 31 užsiregistravęs lietuvis šioje šalyje yra trumpalaikiais tikslais.

Pasak diplomatės, šiuo metu Gruzijoje esantys lietuviai turi įvertinti situaciją ir galbūt sutrumpinti savo apsilankymą šioje šalyje. Kol kas, jos teigimu, Lietuvos piliečių evakuacija iš Gruzijos nėra numatoma, tačiau tokie scenarijai yra parengti.

URM šeštadienį pranešė nerekomenduojanti Lietuvos piliečiams vykti į Gruziją. Lietuvos diplomatinė tarnyba Gruzijoje esantiems lietuviams taip pat patarė registruotis Lietuvos ambasadoje Tbilisyje ir neišvykti iš sostinės.

Didžiausios Lietuvoje vietos kapitalo oro bendrovės „flyLAL-Lithuanian Airlines" atstovė BNS šeštadienį pakartojo, kad vadovybė pirmadienį nuspręs, ar įmonės lėktuvas pakils į Tbilisį. Pagal grafiką pirmadienį „flyLAL" skrydis iš Vilniaus į Tbilisį numatomas apie 23 valandą. „flyLAL" į Tbilisį skraidina pirmadieniais ir trečiadieniais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.  


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių