Grupė parlamentarų dėl K.Brazauskienės rentos kreipėsi į teismą

Seimo nariai kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT), kad šis išaiškintų, ar rentos skyrimas prezidento Algirdo Mykolo Brazausko našlei Kristinai Brazauskienei neprieštarautų Konstitucijai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas su 30 konservatorių frakcijos kolegų kreipėsi į KT paaiškinimo, ar prezidento našlės renta priklauso ir ištekėjus už prezidento, kuris jau neina pareigų, pranešė LNK Žinios.

Be to, prašoma išaiškinti, ar Konstitucijai neprieštarauja rentos skyrimas neatsižvelgiant į asmens turimą turtą, santuokos trukmę.

K.Brazauskienė sako, kad įvairūs bandymai nemokėti rentos jai kelia juoką. Tačiau rentos ji atsisakyti nesirengia.

"Tegul kreipiasi jie kur nori, jeigu neturi problemų, tegul kreipiasi, čia jų sąžinės reikalas. Gal jie įrodys, kad aš ne našlė. Tegul geriau žiūri, kad žmonės geriau gyventų", - sakė ji.

Ar priimti parlamentarų prašymą, KT turėtų apsispręsti iki sausio 5 dienos. Jeigu jis priims prašymą, klausimas dėl prezidento našlės rentos bus 177-tas eilėje. Pasak KT, kol jis bus nagrinėjamas, gali praeiti keleri metai.

BNS primena, kad gruodžio viduryje Seimas atmetė siūlymą parlamento vardu kreiptis į KT dėl valstybinės rentos prezidento našlei teisinio reglamentavimo.

Didelės vertės turtą valdanti K.Brazauskienė dar vasarą parašė prašymą jai skirti rentą, kuri viršytų 6 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: brazauskienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Banelis

Banelis portretas
Seimūnams reikėjo galvoti anksčiau, kada priiminėjo rentos įstatymą. Įstatymai atgaline data negalioja.

nesamone

nesamone portretas
Lyg konservatoriai neturėtu kuo užsijimti nėra valstybėje didesiu problemų.kažkoks idijotizmas dėl vieno žmogaus taisyti istatimus juk čia ir durniui aišku o konservatoriams kyla abejonių.

diedukas

diedukas portretas
ir man įdomu, ar mano meilužei priklauso renta?
VISI KOMENTARAI 25

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių