„Greenpeace“ sveikina Lietuvą referendume pasakiusią atominei „ne“

„Greenpeace“ džiaugiasi, jog Lietuva vakar vykusiame referendume garsiai ir aiškiai pasisakė prieš naują atominę elektrinę.

„Tai svarbus ženklas visam regionui, kad ateitis priklauso švariems atsinaujinantiems energijos šaltiniams“, – sako Janas Haverkampas, „Greenpeace“ atominės energetikos ekspertas Vidurio Europoje. „Šį sprendimą galima laikyti demokratijos pergale, turint omenyje šmeižtą, grasinimus ir brangią viešųjų ryšių kampaniją, kuri užplūdo šalį pastaraisiais mėnesiais“.

Referendumo išvakarėse Lietuvos vyriausybė neįleido į šalį Baltarusijos piliečių, pakviestų pasisakyti prieš atominę parlamente. Kai kurie parlamentarai atominės energetikos kritikus vadino išdavikais ir Rusijos agentais. Premjeras Andrius Kubilius atmetė „Geenpeace“ raginimus diskutuoti apie branduolinę energetiką, neaplenkiant ir neigiamų AE .

„Lietuvos piliečiai ne tik pasakė „ne“ pavojingai ir brangiai technologijai, bet ir paternalistinei ją remiančiai politikai. Naujoji Lietuvos vyriausybė turės parengti švarios energetikos strategiją, atsižvelgdama į tai, kad piliečiai nori, jog ji būtų grindžiama energetikos efektyvumo didinimu ir saugiais atsinaujinančiais energijos ištekliais. Taip Lietuva ne tik užsitikrintų energetinę nepriklausomybę, bet ir kartu prisidėti prie klimato kaitos mažinimo“, – sakė J.Haverkampas.

„Greenpeace“ ragina Baltarusiją, Lenkiją ir Rusiją pasekti Lietuvos pavyzdžiu ir, atsisakius atominės energetikos planų, demokratiniu būdu rinktis saugios energetikos ateitį.

Praėjusią savaitę „Greenpeace“ lankėsi Lietuvoje  drauge su vietos aplinkosaugos organizacijomis ragindami balsuoti referendume. Jie taip pat suteikė visuomenei galimybę betarpiškai diskutuoti apie atominę energetiką su Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Suomijos ir Čekijos ekspertais didžiuosiuose Lietuvos miestuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žžž

žžž portretas
Nugalėjo Trašų partija :) bet Laimėjo Lietuvos Ateitis, nes lovio jie negavo :) Galės ir toliau ėst vienas kitą :)

Mola

Mola portretas
as irgi buvau pries, bet jauciuosi apgauta, kad buvo leista prabalsuoti internetu ir balsuojant vis laukiau, kada gi turesiu pasirinkima prabalsuoti pries, taciau jis taip ir neatsirado ir pasirodo balsa priverstinai paskaiciavo uz. dziaugiuosi kad zmones prabalsavo pries, valio!!!

666

666 portretas
Ačiu už sveikinimus ,. tik va matot vistiek yra 32 procentai nuosmaukų balsavusiu už
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių