Goro provincijos studentai apgailestauja dėl lietuvio mirties

Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo septintosios grupės vadai susitiko su šios provincijos Švietimo departamento vadovais bei pagrindinių mokslo institucijų direktoriais.

Susitikime Afganistano mokytojai ir studentai išreiškė apgailestavimą dėl Čagčarane kilusių riaušių.

Susitikimą su PAG-7 vadu inicijavo patys Švietimo departamento atstovai. Tarp Lietuvos stovyklą užpuolusių riaušininkų daugiausiai buvo Čagčarane studijuojančių studentų, todėl mokytojai, jausdami atsakomybę už savo studentus, norėjo pareikšti užuojautą dėl žuvusio Lietuvos kario. 

Čagčarane besimokantys oro provincijos studentai Lietuvos kariams teigė apgailestaujantys dėl įvykio, kuris gali sugriauti iki šiol buvusius gerus santykius su PAG kariais, nes sąmyšio metu nukentėjo ir afganistaniečiai, du jaunuoliai žuvo. Vietinius gyventojus nustebino tai, kad jie žuvo ne nuo karių kulkų. „Tėvai ir senoliai iš įvairių Goro provincijos sričių dėkojo Lietuvos kariams už tai, kad jie nešaudė į jų vaikus, kurie mokosi Čagčarane," - sakė Švietimo departamento atstovas.

Lietuvos vadovaujama PAG misiją pradėjo veikti 2005 m. birželio mėnesį. Pagrindinė PAG užduotis - padėti Afganistano valdžiai plėsti įtaką provincijoje, užtikrinti saugumą ir sudaryti tinkamas sąlygas provincijai atkurti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių