G.Kazlauskas: naujiems kolektyviniams sodams žemės nebus skiriama

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas teigia, kad Vyriausybė linksta nesuteikti žemės ūkio paskirties žemės naujoms sodininkų bendrijoms, kadangi jos užstatomos gyvenamaisiais namais.

„Pasitarime buvo išreikšta nuomonė ir pritarta Seimo Kaimo reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetų siūlymui apriboti naujų bendrijų steigimąsi. Kitaip sakant, esamoms didesnėms bendrijoms paliekant teisę skaidytis, kad būtų optimaliau valdomos, tačiau nepaliekant galimybės kurtis visiškai naujoms sodininkų bendrijoms, skiriant joms kažkokius žemės plotus“, - žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo pirmadienį sakė aplinkos ministras.

Anot jo, taip pat buvo sutarta, kad perduodant savivaldybėms bendrijų kelius, už kadastrinius matavimus ir registravimo dalykus apmokėtų sodininkų bendrijos, o ne savivaldybės: „Nes priešingu atveju savivaldybėms tektų skirti papildomus asignavimus, kurie biudžete nėra numatyti“.

Pasak jo, leisti steigtis naujoms sodininkų bendrijoms nenorima, nes žemės ūkio paskirties žemė užstatoma gyvenamaisiais namais.

„Todėl, kad šitokios teritorijos, kaip jūs žinote, iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos patirčių, bendrijose statomi gyvenamieji namai, o gyvenamosios teritorijos turi būti kuriamos visiškai kitais pagrindais, o ne per sodininkų bendrijas, kai yra nesutvarkoma infrastruktūra ir kiekvienas paliekamas tvarkytis taip, kaip išmano. O norint užsiiminėti žemdirbyste, šiais laikais nėra sudėtinga nusipirkti žemės paskirties žemės sklypą ir jame daryti ką tik nori“, - tvirtino G.Kazlauskas.

Vyriausybės pasitarime pirmadienį svarstė Sodininkų bendrijų įstatymo pataisas.
Seimo Kaimo reikalų ir Aplinkos apsaugos komitetai siūlo spręsti sodininkų bendrijų steigimo, vidaus kelių kadastrinių matavimo ir įregistravimo registre finansavimo problemas. Tačiau, anot Aplinkos ministerijos, tai nėra jos kompetencijos dalykai.


Šiame straipsnyje: sodaiinfrastruktūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
tai leidžia,tai neleidžia....niekas nesistatė gyv.namų be leidimo..... sutinkamai Įstatymu.....t.y.čia leido....čia neleido.... ir vėl ne---atsibudo iš letergo miego...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių