G.Kazlauskas: baudas neprižiūrimų pastatų savininkams reikėtų didinti

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas sutinka, kad baudas neprižiūrimų pastatų savininkams reikėtų didinti.

"Net ir tų pastatų, kurie priklauso savivaldybei, sutvarkymas yra problematiškas. Savininkams, nesvarbu, ar tai būtų savivaldybė, valstybė, ar privatūs piliečiai, ši pareiga per baudas, matyt, svarstytina, ir, matyt, tos baudos turėtų būti ženklesnės, kad procesai pajudėtų", - trečiadienį žurnalistams sakė ministras.

G.Kazlauskas pripažįsta, jog apleistų statinių problema Lietuvoje "įgavusi didelius mastus", o jos sprendimas per teismus gerokai užtrunka.

"Kiekvieno pastato, fermos pagrindinės bėdos, matyti kaimuose, savininkų yra dešimtys ar šimtai, surasti juos visus gana sudėtinga. Valstybė ar savivaldybė tvarkyti šitų pastatų, kai tai yra kitų asmenų nuosavybė, negali, kol teismai nepripažįsta, kad tas pastatas yra bešeimininkis - šie procesai tikrai yra užsitempę", - kalbėjo jis.

Aplinkos ministerijos vadovo žodžiais, būtų teisinga spausti savininkus tvarkytis baudomis.

Apie baudų neprižiūrimų namų savininkams griežtinimą prabilo ir Kauno meras Andrius Kupčinskas. Jis teigia kreipęsis į Aplinkos ministeriją, kad baudos būtų padidintos nuo dabar esančių 500 iki 10 tūkst. litų.

Sekmadienį Kauno rajone įvyko tragiška nelaimė - ant grupės Čekijos dviratininkų užgriuvo apleistas pastatas, kuriame skautų grupė ieškojo prieglobsčio nuo stipraus lietaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių