Girtas lietuvis kapitonas Danijos uoste sukėlė avariją

Girtas lietuvių laivo "Rytas" kapitonas Mykolas Karaciejus sukėlė avariją Danijos Bornholmo saloje. Lietuvis užplaukė ant seklumos ir nepranešė apie tai vietos valdžiai penktadienį pranešė LNK "Žinios".

Pranešama, kad Borholmo saloje ant seklumos lietuvių žvejybinis laivas "Rytas" užplaukė vėlų trečiadienio vakarą.  Į Danijos uostą tada plaukė du bendrovės "Baltlanta" laivai. "Atlantas" įplaukė sėkmingai, o už jo plaukęs Rytas užstrigo seklumoje.

Esą tuo metu tvyrojo rūkas, tačiau ne tai tapo avarijos priežastimi. Danai įtaria, kad 62 m. laivo kapitonas M. Karaciejus laivą valdė neblaivus.

Kad neužterštų uosto ir laivą būtų galima lengviau ištempti - iš jo išpumpuota apie 8 tūkstančius litrų dyzelin bei dalį žuvų.Laivas gabeno 18 tonų kilkių. Tik atlikus paruošiamuosius darbus ketinama laivą vaduoti.

Dėl incidento uoste laivo savininkei nurodyta sumokėti 40 tūkstančių Danijos kronų - tai beveik 20 tūkstančių litų. Šios baudos "Baltlanta" sako neginčysianti.

Jeigu pasitvirtins, kad kapitonas buvo girtas, anot bendrovės vadovų, jo karjera bus baigta - jis gali netekti kapitono diplomo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių