Gimus vaikui valstybė mokės 1430 litų

Gimus vaikui ar jį įvaikinus valstybė skirs 1430 litų vienkartinę išmoką. Iki šiol gimus vaikui buvo mokama 1040 litų dydžio išmoka.

Šiandien Seimas patikslino išmokų vaikui dydžius ir sąlygas.

Šeimoje, auginančioje vieną ar du vaikus, kiekvienam vaikui nuo 3 iki 18 metų ir vyresniam, kuris mokosi pagal bendrojo lavinimo programą ir (ar) pagal profesinio mokymo programą pirmajai kvalifikacijai įgyti, bet ne ilgiau kaip iki jam sukanka 21 metai, skiriama 52 litų išmoka per mėnesį.

Šeimoje, auginančioje tris ar daugiau vaikų, kiekvienam vaikui nuo 3 iki 18 metų ir vyresniam, jei jis mokosi pagal bendrojo lavinimo programą, pagal formaliojo profesinio mokymo programą ar studijuoja aukštojoje mokykloje pagal dieninės studijų formos nuosekliųjų studijų programą (įskaitant ir akademinių atostogų laikotarpį), bet ne ilgiau kaip iki jam sukanka 24 metai, skiriama 97,5 litų išmoka per mėnesį.

Taip pat nustatyta, kad nuo 2009 m. sausio 1 d. kiekvienam globojamam vaikui skiriama 97,5 litų  išmoka per mėnesį nuo gimimo dienos iki jam sukaks 3 metai, o globojamam (rūpinamam) vaikui nuo 3 iki 18 metų ir vyresniam, kuris mokosi pagal bendrojo lavinimo programą, bet ne ilgiau kaip iki jam sukanka 21 metai, skiriama 52 litų išmoka per mėnesį.

Be to, nuo 2009 m. sausio 1 d. asmenims, kuriems buvo nustatyta vaiko globa (rūpyba), pasibaigus vaiko globai (rūpybai) dėl pilnametystės, emancipacijos ar santuokos sudarymo, bus skiriama vienkartinė 9750 litų išmoka įsikurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių