G.Furmanavičius G.Petriko teisme nepasirodė

Vilniaus apygardos teismas į buvusio EBSW prezidento Gintaro Petriko baudžiamąją bylą ketina atvesdinti buvusį vidaus reikalų ministrą Gintarą Furmanavičių, nes jis be pateisinamos priežasties neatvyko į posėdį, kuriame turėjo būti apklaustas liudytoju.

G.Furmanavičius liudyti buvo pakviestas į po pietų numatytą posėdį, tačiau nurodytu laiku teisme nepasirodė.

Teismo darbuotojai sakė, kad šaukimas liudytojui G.Furmanavičiui buvo įteiktas. Nei posėdžio išvakarėse, nei ketvirtadienį teismas negavo jokio liudytojo pranešimo, dėl ko jis negalės atvykti į posėdį.

Liudytojai ir kiti posėdžio dalyviai neretai teismus įspėja bent telefonu, kad neatvyks. Iš buvusio vidaus reikalų ministro skambučio nebuvo sulaukta.

,,Kas neatvyko be pateisinamos priežasties, galima taikyti atvesdinimą", - baigiantis posėdžiui paskelbė G.Petriko baudžiamąją bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismo teisėjas Vladislavas Lenčikas. Vėliau jis sakė, kad dėl G.Furmanavčiaus neatvykimo be pateisinamos priežasties taip pat bus sprendžiama. Į G.Petriko bylą be pateisinamos priežasties neatvyko 3 liudytojai. Dar tiek pat ketvirtadienį po pietų davė parodymus.

Už neatvykimą į posėdį be pateisinamos priežasties įstatymas numato ne tik atvesdinimą su policija, bet ir piniginę baudą.

G.Petriko byloje jau apklausti 29 liudytojai iš 52.

Kitas, artimiausias bylos posėdis įvyks rugsėjo 17 dieną.

Parodymus turėjęs duoti buvęs vidaus reikalų ministras G.Furmanavičius praeityje buvo susijęs su gyventojų santaupas pradanginusiu koncernu EBSW, anksčiau liudijo koncerno veiklą tiriančioje parlamentinėje komisijoje.

EBSW veiklą tirianti komisija nustatė, kad G.Furmanavičius turėjo akcijų keliose EBSW priklausiusiose įmonėse.

„Tačiau nė vienoje neturėjau daugiau kaip 5-10 proc. ir jokios įtakos įmonių valdyme nedariau", - yra sakęs G.Furmanavičius.

G.Furmanavičiaus pavardė figūruoja dar keliose su EBSW siejamose įmonėse: jis esą buvo G.Petriko įsteigtos bendrovės „Tricon" komercijos direktorius, Statybos asociacijos valdybos narys ir direktoriaus pavaduotojas, įmonių „Dara", „Statybinių medžiagų investicija", „Jonavos montuotojas" ir „Trikotažo investicija" stebėtojų tarybos narys.

Tačiau G.Furmanavičius neigė pastarąjį faktą ir tvirtino nepamenąs savo pareigų „Trikotažo investicijoje". Drauge jis nepaneigė galimybės, kad jam nežinant EBSW įrašė jo pavardę į šios įmonės stebėtojų tarybą.

EBSW veiklą tirianti komisija turi dvi G.Furmanavičiaus vizitines korteles - vienoje jis nurodomas kaip EBSW Statybų departamentui priklausančios bendrovės „Žemprojektas" direktorius, o kitoje - kaip Statybos asociacijos narys.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėja 46 metų G.Petriko bylą, kur jis kaltinamas Lietuvos valstybinio komercinio banko turto iššvaistymu. G.Petrikui gresia laisvės atėmimas iki 7 metų. Dalis G.Petriko bendrininkų jau nuteisti anksčiau. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių