Geriausias valdininkas - ragavęs kareiviškos košės

Ragavusiesiems kareiviškos košės bus plačiau atvertos durys į valstybės tarnybą. Kol Vyriausybė dėlioja paskutinius akcentus, pretendentai į valdininko vietą dar gali apsvarstyti šią papildomą privilegiją, rašo „Lietuvos žinios“.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) ministrų kabinetui pateikė svarstyti Vyriausybės nutarimo, reglamentuojančio konkursų organizavimą į valstybės tarnautojo pareigas, tvarkos pakeitimus.

Jeigu jiems bus pritarta, atlikusieji nuolatinę privalomąją karo tarnybą arba baigusieji bazinius karinius mokymus kandidatai į valstybės tarnybą turės daugiau pranašumų nei kiti pretendentai. Krašto apsaugos ministerijos (KAM) aiškinimu, taip yra užsienio valstybėse, o kario duonos ragavę asmenys esą yra motyvuoti sąžiningai vykdyti krašto įstatymus.

Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė neslepia, kad didžiausi ginčai tebeaidi dėl galbūt pažeidžiamų silpnosios lyties atstovių teisių. Tačiau kaip kontrargumentas joms pateikiamas Karo prievolės įstatymas, neatimantis teisės ir joms tarnauti kariuomenėje.


Šiame straipsnyje: valstybės tarnybakariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių