G.Babravičius: FNTT reorganizavimo klausimus turi spręsti ministras

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) reorganizavimo klausimus turi spręsti vidaus reikalų ministras, o ne speciali darbo grupė, teigia Liberalų ir centro sąjungos (LiCS), kuri delegavo Raimundą Palaitį į ministrus, pirmininkas Gintautas Babravičius.

"Kadangi pagal įstatymą valstybės teisėsaugos institucija, FNTT, yra tiesiogiai pavaldi ir atskaitinga Vidaus reikalų ministerijai, o jos veiklą kontroliuoja ministras, ateityje atsakomybės už šios tarnybos darbo rezultatus bus paprašyta iš ministro. Taigi visus klausimus, susijusius su tarnybos reorganizacija, turi spręsti ministras, o ne ministro pirmininko patarėjo sudaryta grupė, kaip yra siūloma", - pranešime cituojamas LiCS pirmininkas.

LiCS vadovybė pareiškė palaikantį R.Palaitį. Pasak partijos vadovų, FNTT pertvarka vykdoma atsižvelgus ir į prezidentės, ir į visuomenės išsakytas pastabas bei kritiką.

Ketvirtadienį R.Palaitis žurnalistams sakė, kad FNTT pavaldumas neturėtų būti pakeistas - ji turėtų likti pavaldi Vidaus reikalų ministerijai, nes vien pavaldumo pakeitimas tarnybos veiklos efektyvumui įtakos neturėtų.

R.Palaitis tvirtino, kad apibendrinus FNTT vidinės komisijos ir VRM specialistų darbą nutarta, kad geriausias sprendimas - reorganizuoti FNTT mažinant administravimo pareigybių ir vadovų skaičių bei didinant analitinio pobūdžio funkcijas atliekančių darbuotojų skaičių. Be to, ketinama sukurti Imuniteto tarnybą, kuri tirtų įvykius, susijusius su vidine korupcija tarnyboje.

Vyriausybės darbo grupė išvadas ir siūlymus dėl FNTT pavaldumo pakeitimo ar funkcijų išskaidymo turi pateikti iki rugsėjo 30-osios.

Premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį pareiškė, kad FNTT reorganizavimo klausimą sprendžia ne vienas ministras, o visa Vyriausybė.

FNTT veiklą ne kartą kritikavo prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras. Vyriausybės atstovų teigimu, svarstoma FNTT padaryti pavaldžią Finansų ministerija ir ilgainiui sujungti ją su Muitinės kriminaline tarnyba arba FNTT funkcijas tiesiog išskaidyti Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), Valstybinei mokesčių inspekcijai, Policijos departamentui ir Muitinės kriminalinei tarnybai.


Šiame straipsnyje: FNTT,

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių