Gaisras Sovetsko celiuliozės kombinate lokalizuotas (dar papildyta)

Vakar vakare kilęs gaisras Rusijos Federacijos Kaliningrado srities Sovetsko celiuliozės kombinate šįryt užgesintas.

Kilus gaisrui, Kaliningrado srities gelbėjimo tarnybos įspėjo Lietuvos tarnybas, kad  kombinato teritorijoje dega medienos atliekų sandėliai ir kad dūmai gali sklisti į Lietuvos teritoriją.

Tauragės apskrities tarnybos pranešimą apie gaisrą pasienyje gavo vakar 16.31 val.  Pasikeitus vėjo krypčiai kilo didelė uždūminimo grėsmė gyventojams, kurie gyvena Pagėgių sav. Panemunės miestelyje. Panemunės gyventojai įspėti, kad užsidarytų langus. Šįryt apie 6 val. pagrindiniai gaisro židiniai buvo užgesinti, uždūminimas mažas.

Aplinkos apsaugos agentūra, remdamasi meteorologiniais duomenimis, atlieka dūmų šleifo sklidimo į mūsų šalį prognozę. Aplinkos apsaugos tarnybos paims oro ir Nemuno vandens mėginių laboratoriniams tyrimams.

Kaip portalui kaunodiena.lt sakė Aplinkos apsaugos agentūros Oro kokybės valdymo departamento direktorius Donatas Perkauskas, gaisras Sovetsko fabrike buvo užgesintas apie 7 val. ryte. Iš vakaro vėjas dūmus nešė į Kaliningrado pusę, tačiau nuo 24 iki 3 val. ryto vėjo kryptis pasikeitė, ir dūmai pasiekė Panemunės miestelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių