„Fronto“ partija Prezidento rinkimuose nedalyvaus

Šeštadienį vykusiame „Fronto“ partijos suvažiavime nutarta nekelti partijos kandidato į Prezidento postą. Priimtame politiniame pareiškime teigiama, jog „oligarchinė šalies valdymo sistema sukūrė situaciją, kada rinkimų nugalėtojas yra iš anksto nulemtas“. 

„Frontininkų“ teigimu, tokiu nugalėtoju nomenklatūra iškėlė Dalios Grybauskaitės kandidatūrą.

„Nesunku įsitikinti, - rašoma pareiškime, - jog kai kurių sisteminių partijų vadovų remiama eurokomisarė Dalia Grybauskaitė yra pačios sistemos iškelta kandidatė. Ji visą sąmoningą gyvenimą praleido valstybės valdymo institucijose, yra tipinė nomenklarūros atstovė, tiesiog organinė sistemos dalis. Tai patikimai įrodo dėl jos sukeltas dabartinės Prezidento rinkimų kampanijos farsas.“ 

„Frontas“ prieštarauja „nomenklatūros kandidatei“, kad ji neturinti aiškių ideologinių nuostatų, nes, būdama valdininkė, niekada nebuvo politike. 

„Frontas“ mano, jog negalima šių Prezidento rinkimų vadinti skaidriais ir demokratiškais. 

Kaip buvo skelbiama anksčiau, vasario 15 d. vykusioje „frontininkų“ taryboje buvo iškelti du galimi kandidatai, abu pirmininko pavaduotojai: verslininko, biologijos mokslų daktaro Alvydo Pociaus bei meno ir kultūros darbotojo Vytauto Mikalausko. 

Ar „Frontas“ parems kurį kitą kandidatą, bus apsispręsta vėliau. Kol kas, partijos pirmininko Algirdo Peleckio nuomone, remti esą nėra ką.


Šiame straipsnyje: fronto partijaAlgirdas Paleckis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių