FNTT žada perpus mažinti vadovaujančių pareigybių skaičių

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) žada reorganizaciją, per kurią vadovaujančių pareigybių skaičius sumažės perpus.

FNTT vadovas Vitalijus Gailius BNS sakė, kad iš buvusių 77 vadovaujančių pareigybių liks 35. Tarnyboje naikinamos visų padalinių vadovų pavaduotojų, poskyrių vadovų pareigybės, direktoriaus pavaduotojo pareigybė.

"Buvo tikslas - mažinti valdymo aparatą. Panaikintos visos tarnybos nedidelių padalinių viršininkų pavaduotojų pareigybės ir vietoj jų įsteigtos tyrėjų pareigybės, jos bus nukreiptos ne į administravimą, o į tiesioginį darbą. Panaikintos poskyrių vadovų pareigybės", - BNS sakė FNTT vadovas.

Taip pat 10 apskričių skyrių jungiama į 5 apygardas. Reorganizaciją turėtų būti baigta iki kitų metų kovo 1-osios.

"Norėjome mažindami administravimo kaštus ir optimizuodami administravimo padalinių funkcijas pasiekti optimalų tarnybos uždavinių įgyvendinimo tikslą bei sustiprinti tam tikras sritis", - kalbėjo V.Gailius.

Pasak FNTT vadovo, ketinama didinti darbuotojų skaičių Analizės ir prevencijos valdyboje nuo 16 iki 39 pareigybių. To tikslas - užkardyti nusikalstamas veikas ankstyvoje stadijoje. Valdyboje dirbs pareigūnai dviem kryptimis: pinigų plovimo prevencijos srityje ir neteisėtos Europos Sąjungos paramos panaudojimo srityje.

Taip pat kuriamas padalinys dėl ypatingo rezonanso, sunkių, tarptautinių nusikaltimo tyrimų, kuriame dirbs kompetentingiausi specialistai.

V.Gailius tvirtino, kad reorganizacija darbuotojų skaičiaus tarnyboje neturėtų pakeisti.

"Taupoma bus per valdymo išlaidas ir tos išlaidos bus nukreipiamos į darbinių funkcijų atlikimą", - kalbėjo FNTT direktorius.


Šiame straipsnyje: FNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių