„EUobserver“: Ignalinos AE uždarymas - išbandymas ES-Rusijos santykiams

Viena iš didžiausių Rusijos kritikių Europos Sąjungoje (ES) Lietuva per Naujuosius metus uždarys Ignalinos atominę elektrinę, ir tai patikrins teoriją, kad Rusija naudoja energetiką kaip politinį ginklą, ketvirtadienį rašo Briuselio interneto dienraštis "EUobserver".

"Jei mūsų parlamentas paskelbia deklaraciją, kurios jie nemėgsta, jie nubaus mus taip pat kaip padarė Ukrainai", - portalui sakė neįvardytas Lietuvos diplomatas.

"EUobserver" straipsnyje, pavadintu "Lietuvos atominės elektrinės uždarymas išbandys ES-Rusijos santykius", pabrėžiama, kad dėl Ignalinos AE uždarymo Lietuva taps beveik visiškai priklausoma nuo energijos importo iš Rusijos tuo metu, kai buvusiose "geležinės uždangos" šalyse vyrauja požiūris, kad Maskva nutraukia dujų ir naftos tiekimą, naudodama tai kaip politinį spaudimą savo "buvusiems vasalams".

Paskutinę 2009-ųjų dieną, likus valandai iki Naujųjų metų, po ketvirčio amžiaus veiklos bus visiškai sustabdyta sovietų laikais pastatyta Ignalinos atominė elektrinė (AE), kurioje veikė galingiausi pasaulyje atominiai reaktoriai.

Lietuva jėgainės darbą nutraukia vykdydama įsipareigojimus ES, kuriuos davė derėdamasi dėl narystės Bendrijoje.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių