Etikos sargai: KT „Chunta“ išvadinęs M.Adomėnas pažeidė etiką

Seimo narį Mantą Adomėną, kuris Konstitucinį Teismą (KT) išvadino „chunta“, Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) pripažino pažeidus etiką.

Komisijos nariai priėmė sprendimą, kad parlamentaras pažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas, tačiau išbraukė sprendimo projekte buvusią nuostatą, kuria siūlyta M.Adomėnui atsiprašyti Konstitucinio Teismo.

Konservatorius M.Adomėnas, kritikuodamas KT sprendimą dėl šeimos koncepcijos, šį teismą pavadino „teisine chunta“, jo veiklą apibūdino kaip nusikalstamą.

„Tai sprendimas, kuris nepagrįstas jokia jurisprudensija. Kaip vertinti tokią veiklą, kai neišrinktas, neatskaitingas žmonių būrelis lanksto Konstituciją, kaip jiems patinka. Manau, kad tai nusikalstama veikla“, - tuomet per spaudos konferenciją kalbėjo M. Adomėnas.

„Kai mes susiduriame su tokiu atveju, kai nedidelė klika, chunta, teisinė chunta, žinote, kaip Lotynų Amerikoje būdavo karinės chuntos, tai čia galima sakyti teisinė chunta nusprendžia iškreipti Konstituciją, tai vienintelis būdas yra apeliuoti į tautą. Man atrodo, kad mūsų tautoje yra pakankamai sveikos nuovokos ir moralinio suvokimo, kad pareikšdama savo valią, ji galėtų apginti tai, ką 1992 metais per savo atstovus įrašė į Konstituciją, kas yra šeima. Kad, tai vyro ir moters santuoka grindžiama ryšys“, - teigė konservatorius.

KT prieš tai paskelbė, kad 2008 metais priimtos Valstybinės šeimos politikos koncepcijos nuostatos, šeima pripažįstančios tik gyvenančius santuokoje žmones, prieštarauja Konstitucijai.

KT pripažino, kad santuoka turi išskirtinę vertę visuomenės gyvenime bei užtikrina tautos ir valstybės gyvybingumą, tačiau pareiškė, kad šeima gali būti sukurta ne tik santuokos pagrindu. Pasak Konstitucinio Teismo, šeimos samprata grindžiama santykių turiniu - tarpusavio atsakomybe, supratimu, pagarba, o santykių išraiškos forma esminės reikšmės neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prieštaravimai

Prieštaravimai portretas
Konstitucija - šventa knyga, todėl joje negali būti bet kokių įrašų. Šiuo metu įstatymų knygos neturi ryšio nei su mokslu, nei su gyvenimu. Visuomet primetamos atvirkščios, juokingos nuorodos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių