Etikos sargai dėl balsų trūkumo negalėjo „nuteisti“ S.Stomos

Vadinamajame „viliojimo“ skandale Seimo etikos sargams nepakako balsų priimti sprendimo dėl parlamentaro Sauliaus Stomos.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) trečiadienį savo posėdyje turėjo priimti sprendimą dėl S.Stomos elgesio kai jis bandė vienai merginai siūlyti intymius ryšius ir Seimo nario padėjėjos vietą.

EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas parengė išvados projektą, kuriame siūloma konstatuoti, kad S.Stoma pažeidė Politikų etikos kodeksą. Be to, šio politiko veiksmai galėjo būti pripažinti kaip laužantys Konstitucijoje numatyta Seimo nario priesaiką.

Tačiau į etikos sargų posėdį susirinko per mažai EPK narių ir jie negalėjo balsuoti dėl sprendimo S.Stomos elgesio klausimu. Konstatuota, kad nebuvo kvorumo. Tikimasi, kad po savaitės EPK posėdyje bus jau pakankamai narių ir jie galės balsuoti.

S.Stomos elgesį EPK apsvarstė prieš tris savaites uždarame posėdyje. Išklausinėtas pats „paslydęs“ politikas, taip pat peržiūrėta televizijos laidos pateikta vaizdo medžiaga apie jį.

Prieš du mėnesius viena televizijos bulvarinė laida pademonstravo slapta padarytą vaizdo įrašą, demonstruojantį, kaip S.Stoma bendrauja su mergina, siūlo jai artimiau susipažinti, nuvykti pailsėti į pajūrį. Parlamentaras taip pat siūlo „žaliaakei“ Rūtai jo padėjėjos vietą, apmokamą iš valstybės biudžeto.

S.Stoma tikina, kad šiais veiksmais bulvarinė žiniasklaida neleistinai įsikišo į jo privatų gyvenimą ir pažadėjo teisybės ieškoti teismuose. Prokuratūra atsisakė patenkinti parlamentaro prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kišimosi į jo privatų gyvenimą.

S.Stoma pranešė apskundęs prokurorų sprendimą Vilniaus 1-osios apylinkės teismui.

S.Stoma žurnalistams kartojo buvęs provokuojamas bulvarinės televizijos laidos žurnalistės. „Tai buvo tiesiog provokacija“, - sakė jis.

„Nors buvo pateikta neišsami televizijos prodiuserio Sauliaus Bartkaus vaizdo medžiaga, manau visi įsitikino, kad ten nėra nieko neteisėto. Iš tos žurnalistės pusės buvo daugiau kalbama apie priėmimą į darbą, ne iš mano pusės. Be to, tarp pirmojo ir antrojo mudviejų susitikimo jau priėmiau naują savo padėjėją Kaune, todėl negalima sieti mūsų susitikimų su ketinimu per lovą priimti į darbą“, - teigė parlamentaras.

Politikas tvirtino nematąs priežasties, kodėl turėtų trauktis iš Seimo.

Paklaustas, ar dalyvaus kito parlamento rinkimuose, S.Stoma atsakė: „Atvirai kalbant, pirmosiomis tos istorijos dienomis buvau pasišlykštėjęs susidariusia situacija ir nusprendžiau nebedalyvauti politikoje. Tačiau per šį laiką gavau daug palaikymo žinučių ne tik iš moterų, bet ir iš vyrų. Jaučiu visuomenės palaikymą, ypač Kaune. Todėl dar pagalvosiu, ar dalyvauti kituose Seimo rinkimuose, nes iki jų dar yra visi metai“.

A.Salamakinas tuomet nepaneigė, kad S.Stoma gali būti tik pabartas.

S.Stomos elgesį svarstė ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų Seimo frakcijos, kuriai jis priklauso, etikos sargai. Jie nusprendė smarkiai nebausti savo kolegos ir iš frakcijos jo nepašalino, tik pabarė, nenustatę esminių etikos pažeidimų


Šiame straipsnyje: Saulius Stoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNAS

KAUNAS portretas
arteja rinkimai JEI JIEM PRITRUKO NUTEIST TAI PER RINKIMUS NEPRITRUKS RINKEJEI NUTEIS si karta tikrai nebalsuosiu uz ta GAIDI

Orinta

Orinta portretas
Tai kad ir teisti nėra už ką.

Aijaijai

Aijaijai portretas
100% sitas seimunas iskrypelis .Vargselis paauglys....oh..nekaltas avinelis ?Pagautas uz ausies sitas brolelis turi eit laukan is seimo!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių