ESBO komisaras pristatys pranešimą apie tautines mažumas Lietuvoje

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) aukštojo komisaro tautinių mažumų klausimais Knuto Vollebaeko (Knuto Volbeko) pranešimas apie padėtį Lietuvoje ir Lenkijoje bus pristatytas gegužės mėnesį.

„Aukštasis komisaras informuos ESBO Nuolatinę tarybą apie savo darbą Lietuvoje ir Lenkijoje kitame savo pranešime gegužės mėnesį. Po to, kai bus pristatytas, pranešimas bus paskelbtas ESBO Tautinių mažumų aukštojo komisaro tinklalapyje“, - rašoma K.Vollebaeko biuro atsakyme BNS.

K.Vollebaekas Lietuvoje ir Lenkijoje lankėsi 2011 metų lapkritį. Lietuvoje jis vertino su tautinėmis mažumomis susijusią teisinę bazę, jų padėtį, tautinių mažumų kalbų vartojimą viešajame gyvenime. Lenkijoje ESBO atstovas vertino lietuvių tautinės mažumos padėtį kalbos vartojimo ir švietimo srityse.

Šiuo metu vyksta konfidencialus K.Vollebaeko darbas su Vyriausybėmis, kuris nekomentuojamas.

„Aukštasis komisaras pagal savo mandatą dirba saugodamas pasitikėjimą, tai leidžia dalyvaujančioms šalims būti atviresnėms ir labiau linkusioms bendradarbiauti. Todėl Vyriausybei pateikiamos aukštojo komisaro rekomendacijos nėra viešinamos visuomenei ar žiniasklaidai“, - teigiama aukštojo komisaro biuras atsakyme.

ESBO aukštojo komisaro tautinėms mažumoms užduotis yra reaguoti į ESBO regione kylančias etnines įtampas ir užkirsti joms kelią naudojant preventyvias diplomatines priemones.

Lietuvoje dėl tautinių mažumų teisių dažniausiai skundžiasi vietos lenkai, kurie pabrėžia nesprendžiamus pavardžių ir vietovardžių rašybos klausimus, o pastaruoju metu ypač aktyviai kritikuoja pernai priimtą Švietimo įstatymą, kuris tautinių mažumų mokyklose šiek tiek išplėtė mokymą lietuvių kalba bei suvienodino valstybinės kalbos egzaminą.


Šiame straipsnyje: ESBOtautinės mažumos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nick

Nick portretas
Ar parazitais čigonais irgi domėjosi?

1-am

1-am portretas
neįžeidinėk čigonų, pas mus galima paskutiniais epitetais apipilti prezidentę, premjerą (jokios tarnybos nesureaguos), bet, šiukštu, tik ne tuos jų aukštybes ir smirdalynes - narkotikų gamintojus ir platintojus čigonus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių