ES biudžete Lietuvai svarbios kelios sritys

Lietuvai svarbiausios Europos Sąjungos biudžeto išlaidų sritys yra sanglaudos politika, žemės ūkis ir kaimo plėtra, energetika, moksliniai tyrimai ir eksperimentinė plėtra bei inovacijos.

Tai pirmadienį Briuselyje vykusiame susitikime su Europos Komisijos nare Dalia Grybauskaite, atsakinga už ES finansinį programavimą ir biudžetą, tvirtino finansų ministras Rimantas Šadžius.

Susitikime taip pat aptartos ES struktūrinės ir kitos finansinės paramos Lietuvai klausimai, paramos panaudojimo ypatumai ir problemos.

Finansų ministro teigimu, ES lėšų įsisavinimo tempai Lietuvoje ženkliai didėja: 2005 metais vidutiniškai per mėnesį buvo įsisavinama 21 mln. litų ES lėšų, 2006 metais - 53 mln. litų, 2007-aisiais - 81 mln. litų, o 2008 metais - 90 mln. litų.

Pasak R.Šadžiaus, iki šiol viena pagrindinių priežasčių, dėl kurios strigo ES lėšų įsisavinimas, buvo projektų pabrangimas, tačiau ši problema jau išspręsta - individualiai išnagrinėti visi projektai ir, esant reikalui, jiems skirtas papildomas finansavimas iš nacionalinio biudžeto.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių