E.Masiulis bandys įtikinti Vyriausybę skirti pakankamą finansavimą LRT

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis kreipėsi į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybą su siūlymu vienam mėnesiui atidėti nutarimo sutrumpinti Lietuvos televizijos (LTV) transliacijas įsigaliojimą.

LRT Taryba nusprendė nuo gegužės 1 d. sutrumpinti LTV antžeminio analoginio transliavimo pirmadieniais-ketvirtadieniais trukmę nuo 18 iki 9 valandų.

„Kreipiuosi į LRT Tarybą kviesdamas nepažeisti Lietuvos gyventojų, kurių mokesčių pinigais ir esame išlaikomi, lūkesčių bei teisės gauti informaciją per Lietuvos nacionalinį transliuotoją. Suvokdamas sudėtingą LRT situaciją nedelsiant kreipsiuosi į Vyriausybę siūlydamas skubiai imtis būtinųjų priemonių sprendžiant finansavimo, mokesčių, PVM grąžinimo ir kitus LRT aktualius klausimus“, - pranešime spaudai cituojamas E. Masiulis.

Pasak ministro, Lietuvos televizija turi būti matoma ir girdima visiems šalies gyventojams jiems patogiu būdu ir kanalais. Lietuvos piliečiai, ypač gyvenantys atokesniuose regionuose ir neturintys galimybės matyti LTV skaitmeninių transliacijų, neturėtų patirti atskirties ir būti izoliuoti nuo informacijos.

Ministras priminė, kad Seimo priimtu įstatymu televizijų transliavimui skaitmeniniu būdu numatytas pereinamasis laikotarpis iki 2012 m. spalio 29 d., kurio metu gyventojai turi teisę matyti televizijos transliacijas ir gauti informaciją visais kanalais, o ypač nacionalinio transliuotojo.


Šiame straipsnyje: LRTmasiulisfinansavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių