EK analizuoja Rusijos sprendimą uždrausti pieno importą iš Lietuvos

Europos Komisija analizuoja Rusijos sprendimą uždrausti lietuviško pieno importą - Komisijos atstovas tvirtina, jog nėra informacijos, kad Rusija būtų ėmusis analogiškų veiksmų dėl tų pačių priežasčių prieš kitas valstybes.

"Europos Komisija neturi informacijos, kad Rusijos Federacija būtų ėmusis panašių ribojimų pienininkų įmonėms kitose valstybėse narėse dėl antibiotikų liekanų. Komisija pabrėžia, kad daugelis Rusijos maksimalių lygių antibiotikų liekanose gyvulinės kilmės maisto produktuose neatitinka tarptautinių standartų", - BNS sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Jurgis Vilčinskas.

Anot EK pareigūno, Rusijos "nulinė tolerancija" tam tikriems antibiotikams, tokiems kaip tetraciklinas, neatitinka tarptautinių standartų.

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba dėl rastų antibiotikų liekanų pieno produktuose nuo pirmadienio žada uždrausti pieno produktų importą iš bendrovių "Pieno žvaigždės" filialo "Mažeikių pieninė", "Žemaitijos pieno" Telšių filialo "Žemaitijos pienas", "Rokiškio pieno" filialų "Ukmergės pieninė" ir "Rokiškio pienas".

Lietuvos Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) penktadienį uždraudė tik Ukmergės pieninės produkcijos eksportą į Rusiją.

"Ukmergės pieninė naudojo ne tokį (antibiotikų - BNS) tyrimo metodą - ne patį jautriausią", - BNS sakė VMVT direktorius Kazimieras Lukauskas.

K.Lukauskas teigė, kad Rusijos inspektoriams išsiųstas VMVT sprendimas uždrausti tik vienos įmonės produkcijos eksportą, tačiau kol kas nežinoma, kokį sprendimą priims Rusija.


Šiame straipsnyje: pienasEK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių