Edukologijos universitetas priedams išleido 21,4 tūkst.litų

Lietuvos edukologijos universitetas teigia, kad Seimo Audito komitetui teikdamas informaciją apie darbo užmokesčio naudojimą dėl klaidos nurodė neteisingą sumą, išmokėtą darbuotojams už papildomas užduotis.

Universitetas BNS pranešė šiomis dienomis pateikęs komitetui patikslintą informaciją, kad per devynis šių metų mėnesius darbuotojams už papildomas užduotis šioje aukštojoje mokykloje skirta ne 928 tūkst. litų, o 21,4 tūkst. litų.

„Pažymime, kad Lietuvos edukologijos universitete nuo 2011 m. sausio 1 d. iki šiol nėra paskirta nė viena premija, o visi priedai ir priemokos Universiteto darbuotojams buvo skirti tik už faktiškai atliktą darbą, dėl kurio su darbuotoju nebuvo sulygta darbo sutartimi“, - teigiama universiteto rašte.

Netikslumai esą atsirado dėl „klaidų programinėje įrangoje“. Universitetas nurodo Seimo komitetui nusiuntęs patikslintą darbo užmokesčio fondo naudojimo ataskaitą.
Kartu universitetas pažymi negalintis nurodyti konkrečių darbuotojų, gavusių priedus ir priemokas - esą be jų sutikimo to negalima daryti pagal Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą.

„Universiteto darbuotojams buvo išmokėti priedai ir priemokos už papildomą darbą su neakivaizdininkais ir ištęstinėmis studijomis, darbą išorinio vertinimo grupėje, papildomą darbo krūvį su studentų programomis ir dokumentacija, svarbias užduotis realiųjų išteklių vertinimo grupėje darbą, “Žaliojo universiteto„ propagavimą ir veiklą, įvairių mokslų sričių atestacinių ir konkursų komisijose darbą, VPU puslapį “Respublikoje„, įvairių kursų paskaitų skaitymą, studentų darbų vadovavimą, vertinimą ir darbą baigiamųjų egzaminų komisijose, darbą priėmimo komisijoje ir diplomų išdavimą, įvairių leidinių redagavimą ir leidimą, svarbias užduotis leidžiant ir spausdinant skubius leidinius, paskaitų skaitymą p/l “TEMPUS„ programą, savianalizės redagavimą ir vertimą iš lietuvių į anglų, papildomą darbą laboratorijose universitete, darbą socialinių darbuotojų perkvalifikavimo programoje, papildomą darbą su užsienio studentais, papildomą darbą organizuojant konferencijas ir renginius, kūrybinius projektus, papildomus techninius remonto darbus, 2010 m. mokslinę produkciją ir akademinį krūvį, darbą Tarpkultūrinės komunikacijos centre, naujų programų sukūrimą ir senų tobulinimą, laikraščio “Šviesa„ maketavimą, naujos laboratorijos įrengimą, nuotolines studijas, papildomą darbą Lukiškių izoliatoriuje, įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą, vadovavimą doktorantams, duomenų perdavimą ir darbą su Studentų registru, vidinių pajamų-sąmatų parengimą, darbą su Kurčiųjų reabilitacijos centru ir kt.“, - nurodo Lietuvos edukologijos universitetas.

Gruodžio pradžioje Seimo komitetas paskelbė, kad iš visų valstybės tarnautojų ir viešųjų įstaigų darbuotojų didžiausios sumos priedams išmokėtos dirbantiesiems universitetuose. Tuomet skelbta, kad Edukologijos universitetas (buvęs Vilniaus pedagoginis universitetas) premijoms esą skyrė 928 tūkst. litų. Vilniaus universitetas tam neva išleido 210,2 tūkst. litų. Kauno technologijos universitetas, kaip teigta, premijų priskaičiavo už 201,4 tūkst. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visuomenė

Visuomenė portretas
Edukologija - teršia visuomeninę sąmonę, perrašinėja mokslines knygas, renka socialinius faktus, trikdo normalų visuomenės švietimą. Universitetas nebetelpa savo erdvėse, skverbiasi į darbo objektus, į buitinę aplinką, nesudaro sąlygų studentams pasiekti reikiamo kvalifikacinio lygio. Edukologija orientuojasi į pinigus ir žmogiškumo ydas: konkurenciją, karjerizmą, savanaudiškumą. Edukologija - svetimas mokslas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių