Dviems Mažeikių ir Vilniaus teisėjams iškeltos drausmės bylos

Teisėjų etikos ir drausmės komisija iškėlė drausmės bylas Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėjui Mindaugui Klemeniui ir Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėjai Rimai Krušnienei, ketvirtadienį pranešė Nacionalinė teismų administracija.

Teikime dėl M.Klemenio Šiaulių apygardos teismas teigia, kad teisėjas, tarpininkaudamas pažįstamai prokurorei dėl dokumento gavimo iš Telšių rajono apylinkės teismo, viršijo savo, kaip teisėjo, įgaliojimus.

Komisija nustatė, kad teisėjas ėmėsi padėti pažįstamai prokurorei gauti dokumentus ir nekorektiškai elgėsi su kolege. Teisėjų etikos sargai įvertino, kad toks M.Klemenio elgesys yra nesuderinamas su Teisėjų etikos kodekso reikalavimais neatstovauti teisme ir nepadėti kitiems asmenims, o su kolegomis elgtis sąžiningai ir korektiškai. 
Jadvyga Ročienė ir Vilhelmina Kazlauskaitė kreipėsi į Komisiją dėl teisėjos

R.Krušnienės elgesio, esą teisėja, priimdama sprendimą, turėjo išankstinį asmeninį nusistatymą dėl lietuvių kalbos nemokėjimo. Posėdžio metu teisėja neužtikrino vertėjo ir vertėjavo pati, neva, reiškė susierzinimą ir rėkė.

Patikrinimo metu ir pagal teismo posėdžio garso įrašą nustatyta, kad teismo procesas vyko rusų kalba ir be vertimo, bet etikos požiūriu kiti teisėjo veiksmai buvo tinkami. Pasak pačios teisėjos, dėl proceso kalbos ji tokiu būdu norėjo padėti žmogui atsipalaiduoti, susivokti, nukreipti dėmesį nuo kalbos barjero ginčo esmės link.

Komisija nusprendė iškelti teisėjai R. Krušnienei drausmės bylą, nes, anot etikos sargų, buvo pažeisti Teisėjų etikos kodekso principai dėl pagarbos valstybei ir būtinumo laikytis Konstitucijos ir įstatymų. Šiuo pažeidimu, anot komisijos, sudaromos prielaidos pažeisti kitų posėdyje dalyvaujančiųjų teises, gali būti netinkamai surašyti proceso dokumentai ir nerodoma derama pagarba valstybei.

Šios bylos bus perduotos Teisėjų garbės teismui.


Šiame straipsnyje: teisėjaiteismai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rj

rj portretas
o kaip tas parazitas stankus .matyt islipo sausas is balos ,kad nieko negirdet gal kas ka zinot??????????????
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių