D.Valys skyrė papeikimą prokurorui S.Verseckui

Generalinėje prokuratūroje baigtas tarnybinis patikrinimas dėl Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Sauliaus Versecko tarnybinės veiklos. Generalinis prokuroras Darius Valys už tarnybinį pažeidimą S. Verseckui skyrė tarnybinę nuobaudą – papeikimą.

„Bylų vilkinimas prokuroro darbe yra netoleruotinas, tačiau atsižvelgiant į prokuroro S. Versecko kompetenciją, patirtį ir ištirtas svarbias bylas, skyriau pažeidimus atitinkančią nuobaudą“, - sakė generalinis prokuroras.

Atlikusi tarnybinį patikrinimą dėl prokuroro S. Versecko tarnybinės veiklos ikiteisminiame tyrime dėl skrydžių bendrovės ,,FlyLAL – Lithuanian Airlines“ ir su ja susijusių įmonių valdyme dalyvavusių asmenų galimai padarytų nusikalstamų veikų, komisija pateikė išvadą, kad prokuroras S. Verseckas, atlikdamas, organizuodamas šį ikiteisminį tyrimą ir jam vadovaudamas, aplaidžiai vykdė savo pareigas. Prokurorui už tarnybinį pažeidimą skirta tarnybinė nuobauda – papeikimas.

Kitą tarnybinį patikrinimą – dėl Lietuvos kariuomenės karių galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi – atlikusi komisija konstatavo, kad prokuroro S. Versecko tarnybinėje veikloje minėto ikiteisminio tyrimo metu tarnybinio pažeidimo požymių nėra.

Prokuroras S. Verseckas nuo 1994 m. dirbo Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje, o nuo 1997 m. – Generalinėje prokuratūroje. Jis yra ištyręs ir tiria „Ekspress“, „Balticbank“ bankų, „Mažeikių naftos“, Henriko Daktaro, Medininkų žudynių, Darbo partijos ir kitas bylas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Vaje vaje, kokia ''didelė'' bausmė.

X

X portretas
Tai dabar ir kniaziaus bylą turėtų perkvalifikuoti iš eilinio nusikalstamos grupuotės kareivėlio į generolus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių