D.Valys: dėl V.Babiliaus neliečiamybės bus sprendžiama gavus medžiagą

Kaip vertinti dėl greičio viršijimo įkliuvusio parlamentaro Vinco Babiliaus veiksmus, bus sprendžiama gavus medžiagą, ketvirtadienį sakė generalinis prokuroras Darius Valys.

Prokuratūros vadovas teigė kol kas neturįs jokios kitos informacijos, išskyrus paskelbtą žiniasklaidoje.

"Spręsime, kai gausime medžiagą tuo klausimu. Kol kas aš neturiu jokios informacijos, išskyrus, kuri yra skelbiama viešai", - žurnalistams sakė D.Valys, paklaustas, ar ketina kreiptis į Seimą dėl parlamentaro teisinio imuniteto panaikinimo.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė ketvirtadienį žurnalistams sakė abejojanti, ar dėl eismo taisyklių pažeidimo reikia naikinti Seimo nario teisinę neliečiamybę.

"Aš taip nemanyčiau (...) Seimo narys, kaip eilinis Lietuvos pilietis, kaip eilinis Lietuvos vairuotojas pažeidė eismo taisykles, jis ir turi, kaip pilietis, atsakyti už eismo taisyklių pažeidimą. Bet Konstitucijos, aš manau, jis tikrai nepažeidė", - teigė ji.

"Lietuvos ryto" televizija prieš kelias dienas paskelbė, kad Seimo narys V.Babilius kelyje Vilnius-Kaunas įkliuvo policijos pareigūnams, kai lėkė 165 kilometrų per valandą greičiu.

V.Babilius yra valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narys.


Šiame straipsnyje: Vincas Babilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių