D.Valiui gresia bauda arba teisių praradimas (papildyta)

Eismo įvykį sukėlęs generalinis prokuroras Darius Valys nukentėjusiai moteriai padarė nedidelį sveikatos sutrikdymą, nustatė Valstybinės teismo tarnybos ekspertai.

Pasak Policijos departamento, atsižvelgiant į gauto tyrimo išvadas, generaliniam prokurorui gresia administracinė atsakomybė pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 straipsnio 1 dalį, kuri numato atsakomybę už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, sukėlusį nežymų sveikatos sutrikdymą.

D.Valiui gresia bauda nuo 500 iki 1 tūkst. litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų.

Ši administracinė byla bus nagrinėjama apylinkės teisme.

Netrukus po avarijos D.Valys pranešė ketinąs atsistatydinti, tačiau prezidentė Dalia Grybauskaitė jo pareiškimą žada svarstyti tik sulaukusi tyrimo išvadų.

Tai, kas ketvirtadienį jau paskelbta apie D.Valio padarytą avariją, dar nėra, pasak Prezidentės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės, laikoma galutinėmis autoįvykio tyrimo išvadomis. Šias turi pateikti policija. „Tik po to, kai bus gautos galutinės tyrimo išvados, Prezidentė spręs, kaip pasielgti su generalinio prokuroro atsistatydinimo pareiškimu“, - sakė D.Ulbinaitė. Kada jos galėtų pasiekti Prezidentūrą, atstovė spaudai neprognozavo.

Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, trečiadienio rytą generalinis prokuroras slidžiame kelyje pateko į avariją, kurios metu nukentėjo Vilniuje per Ateities gatvę ėjusi 58-erių T.J.

Policijos duomenimis, avarija įvyko 6 val. 53 min. nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, D.Valio vairuojamam nuosavam automobiliui "Volvo V70" važiuojant Kalvarijų gatvės link.
D.Valys, anot prokuratūros pranešimo, pasirūpino nukentėjusiąja, iškvietė medikus ir policiją. Nukentėjusi moteris buvo nuvežta į ligoninę, kur jai nustatyti abiejų blauzdų sumušimai.

„Labai apgailestauju dėl šio apmaudaus įvykio ir atsiprašau nukentėjusiosios, esu pasirengęs teikti jai visokeriopą pagalbą. Kai tik bus sutvarkyti visi reikiami formalumai, iškart važiuosiu į ligoninę jos aplankyti“, - teigė D.Valys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sąjūdietis

sąjūdietis portretas
Partrenkė žmogų pėsčiųjų perėjoj ir tik 500 lt. bauda ! Kai tuo tarpu man prasilenkiant su kitu automobiliu buvo kliudytas veidrodėlis,(padariau klaidą) iš įvykio vietos važiavau tiesiog į policiją už tai buvo išieškota 3500lt bauda ir triem metam atimtos teisės, nepadėjo jokie logika pagrįsti argumentai. Aišku viena, šitoje šiknaskylėje vardu Lietuva teisingumas vertas pakaruoklio vėmalų.

valdas

valdas portretas
nematau nieko blogo pasitaiko visko aisku geriau kad jau ir nenutiktu, o is kitos puses politikas pasielge kaip tikras save gerbiantis pilietis iskviete greitaja, ploicija pasirupino nukentejusija tai ko dar daugiau reikia ????labai yra geri zodziai Matyk---------ir buk matomas kelyje.

siulyciau p.Valiui

siulyciau p.Valiui  portretas
sumoketi bauda ir vairuoti paciam,nes kaip ateis vairuotojas -snipas,tai ir blakiu namuose prides,juk vairuotojai buna beveik kaip seimos nariai,arba laikytis distancijos,nezinau nei ka patarti, ir man labai keista ta moteris,as galvoju,jei as buciau netycia palindus po Valio masina,tikrai nesireklamuociausi,na nebent mane kas paprasytu uz labai didelius pinigus arba neuzilgo tureciau darytis kokio nors,pvz,klubo sanario protezavimo operacija,tai man kad nupirktu proteza uz 10000 litu,cia kvepia tokiom tokialem,manau kad negraziai kvepia,bet juk kgb nepastumsi,jie savo daro ,nors tu ka jiems .........
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių