Du trečdalius lėšų partijų ižde pernai sudarė valstybės pinigai

Politinių partijų lėšos 2010 metais, palyginti su 2009-aisiais, sumažėjo penktadaliu, o valstybės lėšų dalis partijų ižde sudarė du trečdalius.

Lietuvos statistikos departamentas praneša, kad 2010 metais politinių partijų lėšos, įskaitant partijų politinei kampanijai gautas lėšas, iš viso sudarė 17,5 mln. litų.

Statistikos departamentas pranešime spaudai tvirtina, kad pernai politinėms partijoms iš valstybės biudžeto skirta 2,3 karto mažiau lėšų, tačiau iš tiesų valstybės dalis buvo didesnė, nes statistikai skaičiuodami partijų finansus neįtraukė Vyriausybės nutarimu skirtų beveik 4,1 mln. iš Privatizavimo fondo.

2010 metais partijoms iš biudžeto pervesta 5,5 mln. litų dotacijų. Dar Vyriausybė nutarimu iš Privatizavimo fondo skyrė 4 mln. 99 tūkst. litų, kompensuodama 2008 metų Seimo rinkimų politinės kampanijos išlaidas, tad valstybės dalis partijų ižde iš viso sudarė 9,6 mln. litų.

Valstybės skiriama dalis partijoms, palyginti su 2009-aisiais, sumažėjo 2,8 mln. litų - tuomet partijoms iš biudžeto skirta 12 mln. 410 tūkst. litų dotacijų.
Fizinių ir juridinių asmenų aukos partijoms 2010 metais siekė 5,5 mln. litų, 2009 metais - 5,2 mln. litų.

Statistikos departamentas praneša, kad, palyginti su 2009 metais, politinių partijų išlaidos sumažėjo 25 procentais.

Politinių partijų narių skaičius pernai padidėjo 1 procentu ir 2010 metų pabaigoje siekė 104 tūkst., arba 4 proc. visų 18 metų ir vyresnio amžiaus gyventojų.


Šiame straipsnyje: partijospartijų finansavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

none

none portretas
seniai laikas is viso nemoketi musu visu pinigu toms interesu konfliktuose paskendusioms grupuotems, kurios, ikvepimo pagautos, save skambiai vadina "partijomis". tai yra lobistines organizacijos, su neskaidria buhalterija, be jokios misijos ir vizijos, tikrai ne politiniu paziuru ar isitikinimu bendrumas juos suveda po tomis veliavomis. manau, kad is ju paciu ir tiktai is ju paciu kisenes ir turi buti finansuojama ta veikla.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių