Druskininkuose šurmuliavo Europos dienos šventė

Druskininkuose vyko svarbiausi Europos dienos šventės renginiai. Šių metų Europos dienos šventės šūkis- „Jei aš būčiau tu!“.

Kadangi 2010 – ieji metai paskelbti Europos kovos su skurdu ir socialine atskirtimi metais, ši Europos diena skirta būtent šiai temai ir didžiausias dėmesys buvo kreipiamas socialinei atskirčiai ir tolerancijos svarbai.

Europos dienos šventė prasidėjo 13.30 val.plaustui „Pliuškis“ atplaukus į Druskininkų prieplauką šalia „Kolonados“. Šio plausto konstrukcijos pagrindą sudaro plastiko buteliai, galintys išlaikyti daugiau nei 25 tonas svorio.

Miesto pramogų aikštėje 14 val. įvyko šventės atidarymas. Jo met uDruskininkų meras Ričardas Malinauskas pranešė džiugią naujieną druskininkų jaunimui - Jaunimo užimtumo centras gavo ES paramą, kurią ketina panaudoti centro modernizavimui.

Keliems šventės svečiams tarus sveikinimo žodžius, scenoje savo pasirodymus pradėjo rengti įvairūs šokių kolektyvai iš visos Lietuvos: Vilniaus Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro folkloro kolektyvas „Versmė“, kurtieji atliko kurčiųjų šokį, dainos imitaciją, savo kūrinius atliko neįgaliųjų grupė „Impulsas“, pagyvenusių žmonių meno kolektyvas „Suktinis“, neįgaliųjų draugijos liaudiškos muzikos ansamblis „Vingija“.

Aplink Pramogų aikštę įrengtose palapinėse buvo galima aplankyti ir iš arti pamatyti kaip atrodo regos negalią turinčio žmogaus namas, palapinės vidus įrengtas kaip butas, kuriame stovi įvairūs baldai: stalas, kėdės, spinta ir t.t., aplankyti senjorų palapinę, kuri įrengta standartiškai, tarsi paprastas butas, kuris nieko nesiskiria nuo daugelio pagyvenusių žmonių butų, paprastas interjeras, paprasti tapetai ir t.t. Viduje esantys daiktai atspindėjo pagyvenusio žmogaus kasdienybę. Pagrindinis akcentas – parodymas, jog senas žmogus gyvena su labai mažomis pajamomis. Romų namas – palapinė įrengta kaip vienas iš tipinių romų bendruomenės namų, pilnas įvairių daiktų.

Kitose palapinėse įvairios organizacijos, dirbančios su socializacijos problemų turinčiais žmonėmis, demonstravo savo atliktus darbus nuotraukose, medžio dirbinius, rankdarbius.

19.30 val. prasidėjo Vakaro koncertas, kurio metu koncertavo Saulės Kliošas, Jurga Šeduikytė, SKAMP, o Jungtinė atlikėjų grupė atliko šventės himną „Jei aš bučiau tu“. Dainą sukūrė Saulės Kliošas, dainos žodžiuose siekiama išreikšti pagrindinę šių metų Europos dienos temą – kovos su socialine atskirtimi, tolerancijos ir pagarbos vienas kitam svarbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių