D.Medvedevas ragina derėtis su Lietuva dėl bevizio režimo Karaliaučiui

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas paragino tęsti derybas su Lietuva dėl bevizio režimo Karaliaučiaus kraštui, ir sakė tikįs, kad panašus susitarimas su Lenkija bus parengtas dar iki metų pabaigos.

Šį klausimą D.Medvedevas iškėlė antradienį priėmęs Karaliaučiaus srities gubernatorių Nikolajų Cukanovą, rodo Kremliaus interneto svetainėje skelbiama stenograma.

„Tikiuosi, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija ir Lenkijos kolegos netrukus sutars dėl galutinio dokumento keliavimui be vizų naujuose regionuose (...), būtent Karaliaučiaus srityje ir Lenkijos provincijose. Tikiuosi, kad Užsienio reikalų ministerija šį darbą baigs gruodį“, - sakė D.Medvedevas.

„Tuo pat metu, turime tęsti darbą su Lietuvos partneriais. Manau, kad jie turėtų vykti taip pat, kaip su mūsų Lenkijos partneriais. Suprantame, kad kalbame ne tik apie atskirų valstybių įsipareigojimus, bet apie Europos Sąjungos (ES) ir Šengeno susitarimus. Vis dėlto manau, kad turime tokį modelį taikyti visur“, - sakė Rusijos prezidentas.

Iki šiol galioję ES susitarimai leido supaprastintą judėjimą per sieną numatyti tik 30-50 kilometrų ruože, tačiau Rusija su tuo nesutiko ir siekė, kad paprastesnės sienos kirtimo taisyklės galiotų visai Karaliaučiaus sričiai.


Šiame straipsnyje: Karaliaučiusvizos

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
Jokiu budu rusams neduoti laisva ivaziavima be vizu i Lietuva.Tuomet jie jausis,kad Lietuva jiems priklauso.

rj

rj portretas
o jeigu tai tranzitinis koridorius ,kodel gi ne .juk tai lietuvai nemazos pajamos .o jeigu mes asiliskai uzsispyre trukdisime jiems i kaliningrada patekti trumpiausiu keliu .tai jie mums tikrai uz tai nepadekos .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių